Chiar in ziua in care a implinit 43 de ani, Fuego a facut anuntul: „Nu-mi simt…”

in Monden de

Fuego nu mai are nevoie de nicio prezentare. Îl cunoaște și îl iubește toată România, de la nepoți la bunici. Pentru că nu poți să nu iubești un om care a crescut cu bunătatea pe chip, cu bunul simț ascuns în ghidușia zâmbetului, maturizându-și glasul prin poezie, făcând din notele muzicale „o vocație pe viață”, iar din penel și culori „artă pentru suflet”.

Fuego, la ceas aniversar. Ce spune îndrăgitul artist de ziua lui de naștere: „Nu-mi simt vârsta deloc și sunt un amestec de sentimente, de bucurii și tristeți, de voință și de forță”
Născut acum 43 de ani, pe 23 august 1976, cu multe vise în buzunar, la Turda, Paul Ciprian Surugiu pe numele său din cartea de identitate, Fuego a trecut toate vămile succesului, a luptat cu prejudecățile, a strâns din dinți, s-a „încăpățânat” să reziste multor… hai să le zicem „zâmbete” răutăcioase (poate, de fapt, invidioase?) și a răzbit. „Averea” sa au fost talentul nativ și autoperfecționarea continuă, dorința de a fi azi mai bun decât ieri și mâine mai bun decât azi.

În 26 de ani de carieră impetuoasă, Fuego a primit numeroase certificate de iubire ale unui public din ce în ce mai numeros, dovezi de apreciere a muncii sale, fiind unul dintre cei mai îndrăgiți artiști independenți ai României, spectacolele sale din toată țara desfășurându-se cu casa închisă.

Fuego este ambasadorul onorific al revistei „TAIFASURI”, în care scrie număr de număr editoriale sensibile și pline de căldură sufletească
A lansat 31 de albume de studio, are peste 600 de piese în vastul său repertoriu, este „Artist al poporului” în Republica Moldova (titlu primit prin decret prezidențial în 2012), trecând cu lejeritatea unui spirit neobosit, cu sârguință și profesionalism, prin mai toate genurile muzicale, de la pop la latino, de la dance la folclor, de la disco la etno, nemaivorbind de celebrele sale colinde, păstrând din specificitatea fiecărui gen și reușind să câștige 5 discuri de aur și două de platină.