Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Ceva mai mult decât ştiuca lui Dragnea. Braconaj piscicol în zona Deltei

in Diverse/ExtraNews de

   Polițiștii Serviciului de Poliție Delta Dunării au desfășurat o acțiune pentru combaterea braconajului piscicol, în acesteia fiind constatate şase infracțiuni şi au fost confiscate peste 200 kg de pește, 40 de setci din plasă tip monofilament, şapte vintire de baltă și 11 ave din fir textil. Au fost indisponibilizate trei ambarcațiuni din fibră de sticlă, trei motoare de ambarcațiune, informează Poliţia Română.

   În perioada 2 5 mai, polițiștii Serviciului de Poliție „Delta Dunării” au efectuat verificări și controale pe apă și uscat, în arealul Deltei, pentru combaterea braconajului piscicol. În urma activităților, au fost constatate şase infracțiuni la legislaţia privind pescuitul şi acvacultura, patru persoane fiind depistate în flagrant delict. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat două sancțiuni contravenționale, în valoare de 400 de lei. În cadrul acțiunii, au fost confiscate 213 kilograme de pește, 40 de setci din plasă tip monofilament, a căror lungime totală ajunge la 3.400 de metri, 7 vintire de baltă și 11 ave din fir textil, în lungime totală de 550 de metri. Au mai fost indisponibilizate trei ambarcațiuni din fibră de sticlă, trei motoare de ambarcațiune, trei rezervoare pentru motoare de ambarcațiune și patru rame. Valoarea totală a bunurilor confiscate a fost estimată la 34.000 de lei.

   Astfel, pe 3 mai, în Golful Fundea din zona lagunară Razim- Sinoe, polițiștii au depistat doi bărbați, de 39 și 25 de ani, ambii din localitatea Plopu, județul Tulcea, în timp ce pescuiau ilegal. Aceștia au folosit pentru pescuit cinci unelte de pescuit, două de tip monofilament și trei din fir textil, plus o ambarcațiune fibră de sticlă propulsată de un motor de 15 CP. Asupra acestora au fost descoperite 44 kg de pește proaspăt, caras și plătică, ce au fost confiscateDe asemenea, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul care conducea ambarcațiunea cu motor nu posedă brevet sau certificat de conducător de ambarcațiune.

   Pe numele celor în cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie, producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor, precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial și producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, precum și pentru comiterea infracțiunii de „conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător”.

   Tot pe 3 mai, un bărbat de 57 de ani, din localitatea Sfântu Gheorghe, județul Tulcea, a fost depistat de polițiști pescuind fără drept, cu ajutorul a trei setci din plasă cu fir textil, pe Meleaua Sfântu Gheorghe – Gârla Turcească. Pescarul era la bordul unei ambarcațiuni propulsată de un motor de 15 C.P. Până în momentul depistării sale în flagrant delict, bărbatul pescuise 39 de kilograme de pește proaspăt, din specia crap, care a fost confiscată și predată unei societăți de profil, în vederea valorificării. Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, în perioada de prohibiţie”. (foto: Poliţia Română)

Ultimile din

Mergi la SUS