Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Cercetător şi inventator de medicamente! Prepară rapid „antibioticul săracului“. Cel mai bun leac natural pentru plămâni şi infecţii respiratorii.

in Sanatate de

Doctorul Virginia Faur, cercetător şi inventator de medicamente, are două reţete naturale care pot fi folosite cu succes în lupta cu infecţiile respiratorii.

Faur spune că pentru leacurile pe care le recomandă e nevoie de doar trei produse naturale, foarte uşor de procurat: miere, cimbru, ulei de cimbru.

Reţeta 1: 

  • 40-50 g cimbru uscat se pun într-un borcan de 800 ml.
  • Se completează cu miere.
  • Se lasă la macerat 2 săptămâni.

După 2 săptămâni preparatul se filtrează. Mierea obţinută după macerarea cimbrului este un remediu puternic. Are proprietăţi bactericide, bacteriostatice, laxative, regenerative, imunostimulatoare. Cimbrul este cunoscut în medicina populară ca antibiotic al săracului. Are efect antimibrobian şi antiinflamator.

Conţine timol, care este un compus activ, antioxidant ce distruge radicalii liberi cauzatori de boli. Distruge de asemenea viermii intestinali. Este un antiseptic intestinal, stimulează secreţia biliară a ficatului, stimulează contracţia vezicii biliare şi evacuarea bilei în intestin, stomahic, expectorant, antiseptic al căilor respiratorii, stimulează funcţia rinichilor. Mod de folosire a mierii cu cimbru: 1 lingură la fiecare 8 ore profilactic. Ori de câte ori ai poftă de dulce, ia 1 linguriţă din acest preparat.

Se poate lua ca adjuvant 1 lingură de 3 ori/zi (la 8 ore) în toate afecţiunile datorate frigului (gripe, răceli), precum şi în tuse convulsivă, laringită, astm, răguşeală. Având acţiune antiseptică puternică acţionează asupra ficatului şi rinichilor, ameliorând starea lor de funcţionare.

Reteta 2:

· Adulti: ulei de cimbru 3 picaturi de 3 ori/zi pe o lingurita de miere, cu 15 minute inainte de masa.
· Copii intre 5 si 12 ani: 3 picaturi ulei de cimbru pe o lingurita de miere se pune in 50 ml apa, o data/zi.
· Pentru paraziti intestinali: 3 picaturi pe o lingurita de miere de 2 ori/zi, timp de 10 zile.

Aceasta formula este mai puternica.

Beneficiile ei sunt uimitoare ca adjuvant:
· in bolile aparatului respirator: astm bronsic, bronsita, TBC, micoze pulmonare, guturai, gripe, tuse.
· in bolile aparatului digestiv: fermentatii intestinale, balonare, meteorism, atonie digestiva, infectii digestive, chiar parazitare (giardia, ascaris, oxiuri), colici abdominale, dispepsii.
· in bolile sistemului neuropsihic: oboseala, astenie fizica si psihica, cefalee, migrene, tonic al sistemului nervos. Este benefica in edeme, intoxicatii, dureri.

Cunoscută la noi mai mult drept o plantă de leac, în ţările din vestul Europei este o foarte apreciată plantă aromatică, folosită într-o multitudine de preparate gastronomice. Supranumită şi antibioticul săracului, este eficientă în tratarea afecţiunilro şi chiar a viciilor.

Cimbrișorul (Thymus serpyllum) este o plantă perenă, erbacee, la bază semilemnificată, din genul Thymus, cu flori purpurii sau roz și ciclam, rar albe, care înflorește vara-toamna. Este ruda sălbatică a cimbrului de câmp. Crește pe dealuri, pe pajiști sau pășuni alpine şi în locuri mai greu accesibile, precum stâncăriile.

Se folosește atât pentru condimentarea alimentelor, cât și pentru prepararea unor ceaiuri în medicina naturistă. Are o acțiune diuretică și antiseptică intestinală, dar se recomandă ca stomahic-aromatic în tusea spastică, convulsivă și astmatică.

Tratează alcoolismul

Persoanele dependente de alcool pot folosi cu succes infuzia de cimbrişor ca un remediu natural eficient pentru alungarea viciului. Dintr-un litru de apă clocotită şi un pumn de cimbrişor uscat se prepară o infuzie care trebuie sorbită câte puţin timp de 2-3 ore în fiecare dimineaţă. Ceaiul se bea neîndulcit şi în cantităţi mici, la câte 10-15 minute.

Stimulează apetitul

Consumat dimineaţa, ceaiul de cimbrişor stimulează apetitul. În acelaşi timp ajută la eliminarea paraziţilor intestinali, la tratarea constipaţiei, a enterocolitei şi a enteritei.

Tratează bolile psihice

Această plantă este extrem de benefică în tratarea nevrozei astenice, a depresiei, a anemiei, a epilepsiei şi a migrenelor.

Calmează durerile menstruale

Infuzia de cimbrişor ajută la calmarea durerilor menstruale şi a inflamaţiilor sânilor. În plus, stimulează secreţia bilei şi contracţiile vezicii urinare.

Tratează infecţiile pielii

Infecţiile şi afecţiunile pielii pot fi tratate cu infuzie de cimbrişor. Zonele afectate se spală cu apă fiartă în care a fost infuzată planta.

Tratează astmul

Cimbrişorul poate fi folosit cu succes şi în tratarea unor afecţiuni respiratorii, precum astmul, bronşitele, gripa, răguşeala şi tusea convulsivă.

Contraindicaţii

Consumul ceaiului de cimbrişor este interzis femeilor însărcinate, bolnavilor de ulcer, pielonefrită, hepatită, arterioscleroză coronariană şi cerebrală şi fibrilaţie auricurală. În caz de consum exagerat, duce la hiperfuncţia glandei tiroide şi la instalarea depresiei.

Ultimile din

Mergi la SUS