Cu gustul caracteristic, usor dulceag, chiftelele de dovlecei pot inlocui cu succes reteta clasica, ce include carne. Se fac usor si rapid, in numai 30 de minute.
TIMPI DE PREPARARE
Timp de preparare: 30 min
Timp de gatire: 20 min
Gata in: 45 min
INGREDIENTE
3 dovlecei medii
1 ceapă albă
2 ouă
2 căţei de usturoi
75 g făină
2 linguri lapte
1 lingurita oregano
1 lingurita pătrunjel tocat
ulei pentru prăjit
sare
piper
Pentru servit:
frunze rucola
PREPARARE
Chifteluţe de dovlecei pe care le poţi servi ca aperitiv, dar şi ca un fel principal uşor. Încearcă o reţetă simplă!
1. Dovleceii bine spălaţi se dau pe răzătoare cu tot cu coajă. Se presară cu sare şi se lasă 15 minute să-şi lase apa în exces. Apoi, se scurg foarte bine.
2. În dovleceii raşi se pun ceapa tăiată mărunt, usturoiul pisat, oregano, pătrunjelul şi piper.
3. Ouăle se bat cu laptele şi apoi se adaugă făina. Se amestecă bine şi se strecoară, dacă au apărut cocoloaşe. Se amestecă apoi cu dovleceii răzuiţi.
4. În ulei încins se pun cu lingura mici cantităţi din amestecul rezultat şi se prăjesc până devin aurii. Se scot pe şervete de hârtie. Se aduc la masă cu rucola.
Sfaturi utile:
✽ Alege dovlecei fragezi, cu coaja de culoare verde deschis si proaspeti, sa fie dulci.
✽ Adauga in compozitia de chiftele doua linguri de smantana grasa sau cateva linguri de branza rasa, pentru un gust mai bogat.
✽ Serveste chiftelele de dovlecei reci, cu iaurt sau garnitura la o friptura.