Cel mai frumos discurs la adresa Simonei Halep vine din afara ţării! Ce ar trebui să înţeleagă toţi românii

in Diverse de

Courtney Nguyen, una dintre cele mai bine cotate jurnaliste pe tenis din lume, a vorbit superb despre victoria Simonei Halep de la Wimbledon. Jurnalista consideră că românii încă nu realizează la ce performanţă a ajuns fostul lider mondial.

După două finale ratate de Ilie Năstase în anii ’70, România are în sfârşit un campion la Wimbledon. Simona Halep a dat peste cap toate calculele hârtiei şi a făcut turneul vieţii, jucând cel mai bun tenis din cariera sa.

Performanţa e una care a făcut înconjurul lumii, iar presa străină a avut doar cuvinte de laudă la adresa super-campioanei din Constanţa. Cel mai bine a sintetizat victoria Simonei de la All England Club nimeni alta decât Courtney Nguyen, unul dintre cei mai valoroşi jurnalişti pe tenis din lume.

„A spus că „noi în România nu avem terenuri de iarbă, cum aș putea să visez eu la acest turneu?”. Acum a reușit ceva ce nu a mai făcut alt român. Nu știu dacă românii realizează ce a făcut ea. Nu există termen de comparație! Când a câștigat Roland Garros-ul, ok, oamenii aveau referințe, Virginia reușise, Năstase la fel. Dar să fii campioană la Wimbledon, să o învingi pe Serena în finală, să joci în felul în care a jucat ea, să fii atât de pozitivă, să lupți mereu în toate cele șapte meciuri, să arăți o Simona diferită decât cea care a câștigat la Roland Garros, față de cea care a eșuat în trei ocazii în finalele de Mare Șlem… e o poveste superbă”, a spus Courtney Nguyen, pentru Gazetă.

Pentru a ajunge la victoria de la All England Club, Simo a evoluat permanent. Şi-a schimbat stilul de joc, serviciul devenind o armă, iar atitudinea sa pe teren mult mai agresivă, dar mai ales şi-a schimbat structura mentală.

Simona Halep e în prezent extrem de liniştită, relaxată, luptând în fiecare meci pentru fiecare punct în parte şi nelădându-se intimidată de adversar, indiferent de numele acestuia.

„Chiar s-a schimbat, iar pentru cineva care este atât de încăpățânat ca ea și atât de concentrat pe drumul său, să poți să faci ce a făcut ea e incredibil. Repet, nu putem înțelege, nu putem compara cu ceva. Nu știu dacă în sportul românesc există cineva care să fi făcut ceva asemănător ei”, a mai spus celebra ziaristă.