Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Cel mai fericit bugetar din România! „Cine poate, oase roade”. Cat castiga din trei salarii si-o pensie

in Sanatate de

Un bugetar se poate considera unul dintre cei mai fericiţi salariaţi din România, castigand o suma ametitoare, raportat le veniturile medii salariale din tara noastra.

Cum a ajuns acesta sa castige atat de multi bani si, pe deasupra, sa fie platit si din bugetul statului, ramane un mister pentru multi dintre noi. „Cine poate, oase roade”, spune o vorba din popor, insa se pare ca acest om a ros adevarate ciolane.

Gelu Stan din Galaţi primeşte de la stat trei salarii şi o pensie. În total, veniturile acestuia însumează peste 260.000 de lei pe an, după cum reiese chiar din declaraţia lui de avere.

Asta înseamnă peste 21.000 de lei lunar! Chiar dacă a ieşit la pensie de aproape un an, inginerul a rămas în continuare directorul societăţii publice Apă Canal SA Galaţi, unde este remunerat cu peste 118.000 de lei pe an.

În plus, mai este angajat şi la Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA, plătit cu peste 18.000 de lei pe an, dar şi la Asociaţia Naţională a Constructorilor de Nave, calitate în care încasează 57.000 de lei pe an, anunță Adevărul.ro, citat de stiripesurse

Gelu Stan este membru PSD şi a fost în două rânduri consilier local de Galaţi pe listele acestui partid, iar în decembrie anul trecut a ieşit la pensie şi primeşte lunar de la stat încă 5.600 de lei.

Parlamentarii USR Galaţi au oferit drept studiu de caz venitul fabulos al directorului general al Apă Canal, Gelu Stan, care, anul trecut, a obţinut venituri de 200.552 de lei. Parlamentarii au arătat că, la sfârşitul lunii noiembrie, şeful Apă Canal a împlinit 60 de ani şi, conform declaraţiei sale de avere, la finele anului a obținut și pensie de 5.600 de lei. La aceasta se mai adaugă un venit de 18.768 lei ca administrator neexecutiv la Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA, 57.436 lei ca director general la Asociaţia Naţională a Constructorilor de Nave din România şi încă 118.748 lei ca director general la Apă Canal, unde are contract de mandat.
„Ideea e că, dacă în varianta vehiculată acum a legii care va interzice cumulul pensiei cu salariul se vorbeşte despre contractul individual de muncă, cazul dlui director al Apă Canal ne determină să pregătim pentru legea PSD un amendament prin care să interzicem cumulul pensiei nu doar cu contractul individual de muncă, ci şi cu contractul de mandat”, a declarat senatorul USR George Edward Dircă.

„Avem certitudinea că situația dlui Gelu Stan se repetă în multe alte societăți similare din țară. Pentru a evita orice comentariu, USR a depus încă de la începutul acestui an un proiect de lege, aflat în procedurile parlamentare, prin care propune desființarea pensiilor speciale pentru parlamentari”, a precizat și deputatul USR Bogdan Rodeanu.

Ultimile din

Mergi la SUS