Cel care a propus majorarea alocaţiilor copiilor este un tânăr deputat de 29 de ani

in ExtraNews de

Robert Sighiartău este unul dintre cei mai tineri parlamentari români. A fost ales deputat de Bistriţa-Năsăud în actuala legislatură la vârsta de 27 de ani.

Şi-a început cariera politică în anul 2012 când s-a înscris în fostul Partid Democrat Liberal, fiind ales în vara aceluiași an, consilier județean în cadrul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, legislatura 2012-2016. În perioada 2013-2017 a fost vicepreședinte al Tineretului Național Liberal (TNL). Înainte de a fi ales deputat, a deținut funcția de Președinte interimar al filialei județene PNL Bistrița-Năsăud, iar din vara lui 2017 este Secretarul General al PNL, ales de Convenția Națională, la propunerea lui Ludovic Orban care conduce acum PNL, fiind totodată cel mai tânăr secretar general pe care PNL l-a avut vreodată.

În viața personală, Robert Sighiartău este licențiat în economie la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napocca el urmând în viață pașii tatălui său, care a fost un prosper om de afaceri după căderea comunismului, dar, din păcate, a murit când Robert (unul dintre cei șapte copii) avea 21 de ani, lăsându-l responsabil pentru compania familiei.

Viziunea lui Robert este de a promova și de a încuraja tinerii să urmeze o carieră și, de asemenea, să aibă o familie și un scop clar în viață.

Este recunoscut ca o figură principală pentru promovarea tinerilor în arena politică, fiind conștient nu numai de conflictul dintre generații, ci și de conflictul dintre diferitele viziuni politice. Prin intermediul dezbaterilor televizate și talk show-urilor la care participă, el promovează un nou model de conducere și o nouă viziune politică, în care oamenii pot avea încredere și se pot baza. Dumnezeu i-a dat lui Robert și frumoasei sale soții, trei copiii minunați până acum.

Robert Sighiartău a iniţiat câteva proiecte de lege, cel mai cunoscut fiind cel de creştere a alocaţiei pentru copii, pe care l-a depus la Parlament în luna septembrie. Amendamentul propus de el prin care alocaţiile pentru copii se vor dubla din luna martie 2019, a fost votat în plenul Parlamentului, scrie notabn.ro