Cei care nu isi ingrijesc proprietatile, vor fi „ARSI” la impozit

in ExtraNews de

Primariile vor sa ia masuri drastice împotriva cetățenilor care dețin în proprietate imobile neîngrijite. In ultima vreme, numarul imobilelor lasate in paragina si neingrijite a crescut semnificativ, lucru care a dus si la cresterea numarului de plangeri inregistrate la primarie.

Având în vedere numeroasele sesizări ale locuitorilor, primarii vor propune în următoarele ședințe ale consiliului local un proiect de hotărâre privind majorarea impozitului cu până la 500% pentru imobilele neîngrijite.

„În mod evident procesul de eradicare a acestui fenomen va fi unul destul de anevoios deoarece va trebui identificat fiecare proprietar al fiecărui imobil ceea ce este destul de greu deoarece în practică proprietarii acestor imobile au decedat, iar în cea mai mare parte moștenitorii acestora nu au făcut succesiune , iar în acest moment găsirea proprietarilor este destul de dificilă, dar nu imposibil de realizat” a declarat primarul Tiberiu Zelencz.

Prin acest proiect de hotărâre se doreste stabilirea unui regulament privind aplicarea acestei majorări a impozitului. Într-o primă fază respectivele persoane vor fi notificate acordându-li-se un termen rezonabil pentru aducerea la o stare adecvată a imobilului, în condițiile în care situația nu se va remedia respectivul proprietar îi va crește annual, treptat impozitul până la 500%, după readucere imobilui într-o stare adecvată impozitul va scadea revenind la impozitul inițial.