Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Cea mai tare veste pentru toți șoferii. Nu mai e obligatoriu

in ExtraNews de

Un pagubit RCA isi poate repara autovehiculul avariat inainte de constatarea daunei, daca asiguratorul nu efectueaza constatarea in termenul legal de 5 zile lucratoare, se arata intr-un comunicat al Asociatiei Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI).

‘In situatia des intalnita si in momentul de fata, cand asiguratorul RCA nu efectueaza constatarea daunelor in termenul legal de 5 zile lucratoare de la notificare, pagubitul RCA poate sa procedeze la repararea autovehiculului avariat inainte de efectuarea constatarii daunei si este de preferat ca, inainte de efectuarea reparatiei, sa cheme un expert tehnic auto pentru consemnarea avariilor si a altor elemente necesare ulterior dosarului de dauna’, potrivit comunicatului.

De asemenea, obligatia asiguratorului de a constata daunele produse nu este conditionata de existenta unei relatii contractuale intre asigurator si unitatea service.

Asiguratorii RCA acorda despagubiri si in cazul in care persoana prejudiciata a reparat vehiculul avariat inainte ca asiguratorii sa efectueze constatarea avariilor, daca imprejurarile, cauzele producerii evenimentului asigurat si cuantumul pagubei rezulta din actele aflate la dosar, scrie bzi.ro.

Pagubitul RCA isi poate efectua reparatia autovehiculului avariat in orice unitate reparatoare autorizata RAR aleasa de catre el, indiferent de ‘recomandarile insistente’ venite din partea inspectorului de daune, se mai precizeaza in comunicat.

Mai mult, pagubitii care isi repara masinile (in baza unei polite RCA emise dupa data de 19 septembrie 2016) au dreptul sa isi inchirieze un autovehicul din aceeasi clasa sau clasa inferioara celui avariat, iar asiguratorul RCA este obligat sa achite costul inchirierii acelui autovehicul pentru perioada reparatiilor sau pe toata perioada in care asiguratorul RCA intentioneaza sa efectueze cercetari privind suspiciunea de frauda, cercetari ce pot dura 90 de zile.

Sursa: m.bewoman.ro

Ultimile din

Mergi la SUS