Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Cea mai rapidă metodă să decojești roșiile

in Diverse de

Ne trebuie adesea cubulețe de roșii decojite pentru un sos proaspăt pentru paste, pentru salate sau pentru o pizza făcută în casă. Dar roșiile crude nu sunt ușor de curățat de coajă. Iată și cea mai rapidă metodă să decojești roșiile, fără mare efort!

Cea mai rapidă metodă să decojești roșiile este să folosești cuptorul cu microunde.

Spală roșiile, rupe-le codițele înainte și folosește un vas special pentru microunde să le încălzești. Pune roșiile într-un bol potrivit pentru microunde și taie-le în cruce la vârf.

Dacă nu le tai, riști să explodeze în cuptor și să pierzi o mulțime de timp încercând să cureți zeama roșie și semințele lipite pe pereții cuptorului.

În plus, tăietura în cruce te ajută să decojești roșiile foarte ușor, după ce coaja s-a încălzit și s-a desprins de pulpă, așa cum vezi în clipul nostru de mai sus.

O altă metodă să decojești roșiile ușor fără microunde

Dacă nu ai cuptor cu microunde, poți decoji roșiile folosind apa clocotită. Taie roșiile în cruce la vârf, să ajuți coaja să se desprindă ușor, apoi scufundă-le timp de un minut în apa care clocotește deja. După aceea, pune-le într-un bol cu apă rece cu gheață, să se răcească brusc și să se decojească mai ușor.

Este o metodă care necesită ceva timp, dar poți decoji roșiile complet, să folosești pulpa suculentă la diverse preparate delicioase de vară.

Cum să decorezi aperitivele folosind coaja roșiilor

Dacă decojești roșiile ca pe niște mere, așa cum vezi și în clipul nostru, poți răsuci fâșiile subțiri de coajă pentru a forma mici flori sau trandafiri pentru platourile cu aperitive.

Oricât de gustoase ar fi pateurile sau bruschetele tale, câteva elemente de decor vor face gustarea mai apetisantă.

Ultimile din

Mergi la SUS