Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Cea mai mare cutie a milei din România, care are un metru şi jumătate înălţime. „Legat de achiziţia ei, nu cred că este problema presei“

in Diverse de

Într-o biserică din oraşul argeşean Ştefăneşti se află cea mai mare cutie a milei din România. Are un metru jumătate înălţime şi a fost amplasată acum câteva luni lângă altar, în lăcaşul de cult ”Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”.

Impozanta cutie a milei este din lemn, are 1 metru şi jumătate înălţime şi este încrustată cu motive florale, fiind realizată pe comandă la un atelier specializat. Am luat legătura şi cu preotul Cristian Amuza pentru a ne spune mai multe legat de această cutie a milei de dimensiuni-record, precum şi de costurile achiziţiei. ”Se exagerează. Cutia aceasta a milei se încadrează în mobilierul bisericesc. Legat de achiziţia ei, nu cred că este problema presei”, ne-a declarat preotul paroh Cristian Amuza. Am insistat totuşi să aflăm costurile acestei cutii a milei, moment în care preotul Cristian Amuza ne-a precizat: ”Cutia milei este o donaţie a unui enoriaş din parohia noastră şi a fost adusă în acest an”.

Biserica ”Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” a fost sfinţită pe 21 mai 2007, după opt ani de lucrări. Banii necesari pentru ridicarea bisericii au provenit în mare parte din contribuţiile a mii de oameni din oraş. Un ajutor foarte important a venit din partea primăriei locale care a acordat parohiei un teren în suprafaţă de 2.400 de metri pătraţi şi diferite sume de bani.

Citeste mai mult: adevarul.ro

Ultimile din

Mergi la SUS