Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Cea mai gravă secetă din acest secol. Cascada Victoria, una dintre cele mai mari atracții turistice din Africa din Africa a secat

in Diverse de
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Cea mai gravă secetă din acest secol a redus debitul de apă al cascadei la un „firicel de apă”, întărind temerile că schimbările climatice ar putea duce la secarea uneia dintre cele mai mari atracții turistice din Africa, scrie The Guardian.

Seceta severă a provocat și scăderea nivelului apelor râului Zambezi, fiind un eveniment fără precedent. „Anii trecuți, în sezonul secetos, apele scădeau, însă nu atât de mult”, a declarat un localnic din Zambia. E pentru prima dată când văd așa ceva și din această cauză nu mai vin nici mulți turiști”, a povestit un localnic din Zambia.

În timp ce liderii mondiali se adună la Madrid pentru conferința COP25 privind schimbările climatice pentru a discuta modalități de a opri încălzirea globală cauzată de emisiile de gaze cu efect de seră, Africa de Sud suferă deja unele dintre cele mai grave efecte ale acesteia – robinete uscate și aproximativ 45 de milioane de oameni care au nevoie de provizii, întrucât culturile agricole au fost compromise de secetă.

Atât Zimbabwe, cât și Zambia, se confruntă cu întreruperi de curent, din cauza producției de energie electrică care este din ce în ce mai redusă, ca urmare a scăderii nivelului apei.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Având în vedere perioada critică prin care trecem cu toții, atât sanitară cât și psihologică, dar mai ales pentru că există o avalanșă de titluri alarmiste și foarte multe fake news-uri, informațiile legate de criza provocată de coronavirus sunt prezentate în fluxul nostru doar din surse oficiale sau după ce au fost documentate și atent verificate. De asemenea, siteul ExtraNews.ro este partener al uneia dintre cele mai mari agentii de presa din Romania, News.ro . Ne puteți contacta aici.


Loading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS