Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Cea mai controversată măsura a anului se întâmplă în Olanda. Nu ai voie să arăți bogat, dacă ești sărac – poliția confiscă hainele de firmă ale săracilor

in Extern de

În Olanda a devenit o crimă dacă porți haine de firmă, dar ești prea sărac ca să ți le permiți. Nu este o glumă, poliția din Rotterdam îi va dezbrăca pe stradă pe puștii care poartă haine scumpe, dar pe care nu le pot justifica.

Controversata măsură face parte dintr-un program pilot pentru a reduce criminalitatea. Dacă persoana oprită pe stradă de poliție nu poate să justifice cum de și-a permis să cumpere o jachetă Versace, ea va fi confiscată pe loc.

„Știm că există multe persoane care dețin haine prea scumpe pentru a și le putea permite legal, cu salariile pe care le au. Vom ancheta cum au ajuns în posesia acelor haine, de unde le-au cumpărat și de unde au avut banii pentru a le cumpăra”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției din Rotterdam.

Această măsură va fi aplicată pentru o perioadă de timp limitată, pentru a vedea cât de eficientă se va dovedi.

„O să-i dezbrăcăm în plină stradă”, a declarat Frank Paauw, șeful Poliției din Rotterdam. El a mai spus că suspecții se poartă ca și cum ar fi de neatins și se fălesc cu hainele lor scumpe, trimițând astfel un semnal greșit celorlalți cetățeni din Rotterdam.

Măsura este cât se poate de absurdă, din nenumărate motive. Unul ar fi că este foarte greu să-ți dai seama ce o să li se pară „haine scumpe” polițiștilor. De asemenea, hainele scumpe pot proveni din donații, pot fi cumpărate din magazine second-hand, outleturi sau de la reduceri, pot proveni din cadouri, pot fi împrumutate de la un prieten mai bogat etc.

În același timp este clar că prin această măsură poliția olandeză va lua în vizor persoanele de culoare și imigranții, pentru că este greu de crezut că va opri un olandez alb pentru a-l întreba cum de și-a permis o cămașă / o cravată Gucci.

Pe lângă faptul că toți olandezii ar trebui să fie revoltați de această măsură și brandurile ar trebui să reacționeze și să condamne această nouă lege.

https://youtu.be/4LfJnj66HVQ

Mergi la SUS