Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Ce trebuie să știe românii care vor să rămână în UK după Brexit! Noi precizări ale Guvernului britanic

in Extern de

Guvernul britanic a făcut noi precizări legate de obţinerea statutului de rezident post-Brexit de către cetăţenii europeni care vor să rămână în Regatul Unit.

Cetățenii UE vor avea o perioadă de grație de doi ani după Brexit pentru a solicita rezidență și, ”în majoritatea cazurilor, va fi acordată”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Interne de la Londra.

În caz de refuz, solicitanții au posibilitatea să conteste decizia. Cererile nu vor fi refuzate din cauza unor ”detalii tehnice minore”, se mai spune în comuicat.

De asemenea, persoanele care vor drept de rezidență trebuie să declare orice condamnare penală și să accepte verificările de rigoare în baza de date: ”Este o măsură rezonabilă pentru ca țara să fie apărate de cei care comit infracțiuni grave”.

”Am spus foarte clar că păstrarea drepturilor cetăţenilor europeni este principala noastră prioritate în cadrul negocierilor. Aceştia aduc o contribuţie extrem de importantă pentru economia şi societatea britanică şi nu ne dorim ca acest lucru să se schimbe ca urmare a deciziei noastre de a părăsi UE. Vom oferi sprijin tuturor celor care doresc să rămână aici şi să obţină statutul de rezident printr-un sistem simplu şi direct de aplicare”, a declarat David Davis, ministrul care coordonează negocierile pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Documentul integral a fost postat pe pagina de Facebook a Ambasadei Marii Britanii la București.

Sursa: stirileprotv.ro

Mergi la SUS