Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Ce tip de sport ajută elevii la învățătură

in Diverse de

Nu mai incape discutie despre faptul ca sportul este esential pentru cresterea rapida si armonioasa a copiilor. Aptitudinile pe care tinerii le dobandesc prin miscare si sport contribuie la dezvoltarea lor ca adulti. Asta arata mai multe studii desfasurate in statele unite. Participarea la diverse activitati fizice de la varste fragede are si un impact psihologic benefic asupra copiilor. Potrivit studiilor, la varsta copilariei si adolescentei sunt necesare 60 de minute de sport pe zi pentru o viata sanatoasa, de doua ori mai mult decat in cazul adultilor, recomanda specialistii. Potrivit cercetarilor, exercitiile fizice practicate in echipe organizate au importante efecte benefice asupra starii mentale a copiilor.

Sporturile organizate pot ajuta copiii sa creasca nu doar din punct de vedere fizic. De la fotbal pana la mersul pe role, de la inot pana la mersul pe jos, miscarea le ofera copiilor sansa de a se dezvolta armonios. Practicat in echipa sau in cadru organizat, sportul ii ajuta pe copii sa fie mai sociabili, sa lucreze usor impreuna cu ceilalti si sa inteleaga ce inseamna fair-play. In plus de beneficiile sale sociale, sportul ofera si o metoda grozava pentru copii de a se distra.

Citeste si: Guvernul Dăncilă pregătește introducerea unei noi taxe

In primul rand, adolescentii care participa la sporturi de echipa in mod frecvent se vor dezvolta armonios, fara a avea probleme cu greutatea. De asemenea, sportul contribuie la reducerea starilor de insomnie sau lipsa de incredere si le ofera adolescentilor posibilitatea de a socializa cu cat mai multe persoane si de a avea incredere in ceilalti, fiind recomandat adolescentilor timizi.

O cercetare realizata de Women Sport Foundation din SUA a aratat ca adolescentele care practicau sporturi de echipa in mod regulat erau mult mai implicate si in activitatile scolare, obtinand rezultate foarte bune la invatatura. Studiul a demonstrat o puternica legatura dintre sport si mentinerea sanatatii fizice si mentale pe termen lung. Pana nu de mult, regula nescrisa era clara: copiii veneau de la scoala sau gradinita, se schimbau in hainele de „afara” si ieseau la joaca pana cand apunea soarele.

Ultimile din

Mergi la SUS