Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Ce te sfătuiesc poliţiştii la întoarcerea din minivacanţa de Paşti

in ExtraNews de

   Poliţia Română a postat, pe pagina sa, o serie de sfaturi pentru conducătorii auto care, după petrecerea Sărbătorilor Pascale, se întorc, în aceste zile, acasă. Ca de obicei, traficul este mult mai „înghesuit” pe autostrăzi şi drumuri naţionale, oamenii sunt obosiţi, iar riscul apariţiei unor accidente este mare. „Poliţiştii sunt în stradă și acționează pentru fluidizarea și monitorizarea traficul, pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente grave, la întoarcerea din minivacanţă”, spune comunicatul Poliţiei Române.

   Având în vedere că vremea este instabilă în această perioadă, poliţiştii recomandă şoferilor conducă cu atenție și cu viteză redusă, deoarece apa de pe carosabil mărește distanța de frânare și poate afecta ținuta de drum a autovehiculului. Automobilul trebuie condus prudent, fără bruscarea comenzilor, iar fiecare manevră trebuie făcută doar după o temeinică asigurare.

   Sunt de evitat depăşirile care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase. Trebuie circulat cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

   În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, este bine să vă păstraţi calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule.

   Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere. Toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranţă!

   Pietonilor li se recomandă să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă. (foto: Poliţia Română)

Ultimile din

Mergi la SUS