Ce spune un profesor pe după atrocitatile de la Caracal: „Trebuie să învăţăm cum să fim coşmarul unei administraţii corupte şi indolente“

in Diverse de

Profesor de istorie, director la o şcoală privată şi unul dintre cei mai constanţi critici ai problemelor din administraţie şi educaţie, Marcel Bartic a postat un mesaj dur pe Facebook în legătură cu crimele de la Caracal care au revoltat o ţară întreagă.

Iată ce a scris profesorul Marcel Bartic în mesajul său devenit viral: „Îmi pare rău, eu nu am de gând să emigrez acum. Voi rămâne pentru că altfel ar însemna să las jigodiile să câştige. Să scape nepedepsite pentru indiferenţa şi incompetenţa lor criminală.

Nu vreau sa le ofer satisfacţia asta. Nu, prieteni. Acum trebuie nervi tari şi luptat pentru fiecare metru pătrat de civilizaţie. Pentru fiecare secundă de viaţă decentă. Noi, cetăţenii acestei ţări, trebuie să învăţăm cum să fim coşmarul unei administraţii corupte şi indolente. Să le fie frică de a mai accepta vreo funcţie de răspundere. Trebuie să învăţăm să folosim fiecare portiţă legislativă, orice instrument de atac împotriva birocraţiei, trebuie să învăţăm să reacţionăm prompt în faţa nesimţirii. Reclamaţi-i, daţi-i în judecată prin contencios administrativ, scrieţi în presă, protestaţi în stradă, cereţi demisii, mergeţi la vot, faceţi petiţii, apelaţi la sprijinul instituţiilor europene şi, cel mai important lucru, fiţi solidari cu cei care au nevoie de acest lucru.

Nu vă lăsaţi concetăţenii singuri în faţa birocraţilor corupţi şi incompetenţi. Eu cred că împreună putem învinge această caracatiţă cu zece capete. Până la urma urmei, oamenii ăştia au totuşi o slăbiciune. Sunt proşti”.

Profesorul Marcel Bartic are peste 10 ani de experienţă în învăţământul românesc de stat şi particular şi este licenţiat al Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii “Al. I. Cuza” din Iaşi (în 2003) şi absolvent al unui program de masterat din cadrul aceleiaşi instituţii finalizat în 2005.

Îmi pare rău, eu nu am de gând să emigrez acum.Voi rămâne pentru că altfel ar însemna să las jigodiile să câștige. Să…

Publicată de Marcel Bartic pe Duminică, 28 iulie 2019