Ce se întâmplă în aceste momente la ieșirea din Caracal

in ExtraNews de

Anchetatorii şi criminaliştii, însoţiţi de Gheorghe Dincă, au efectuat noi percheziții, sâmbătă, la locuinţa din Caracal. A fost a doua zi de cercetări după ce DIICOT București a preluat cazul. Operațiunea s-a încheiat în jurul orei 17:00.

O parte dintre probele ridicate sâmbătă de anchetatori din casă şi curtea lui Gheorghe Dincă, urmează să ajungă la Institutul de medicină legală din Bucureşti.

Dacă vorbim de oase, atunci cel mai probabil, analiza ADN va dura la fel de mult, pentru că vorbim de o procedură mai complicată. Însă din ce ştim, vorbim şi de pete de sânge, asta înseamnă că din acele probe se pot obţine urme de ADN mult mai uşor şi mai repede.

Din spusele specialiştilor, din ţesut viu se poate obţine ADN în mai puţin de 24 de ore. Cel mai probabil, anchetatorii vor dori să ştie dacă probele ridicate sâmbătă şi implicit urmele ADN îi aparţin tot Alexandrei, sau dacă vorbim de alte persoane. Locul de unde au fost ridicate, îi vor ajuta pe criminalişti să înţeleagă mai bine cum a procedat Gheorghe Dinca când a ucis-o pe tânăra de 15 ani.

Totodată rezultatele ar putea să înlăture şi suspiciunile care planează asupra declaraţiei lui Gheorghe Dincă în legătură cu moartea Luizei Melencu. Acesta a recunoscut că a ucis-o şi i-a aruncat trupul în Dunăre, în zona oraşului Corabia.

Desfășurarea evenimentelor de sâmbătă:

UPDATE 17:53: Anchetatorii caută cu detectoare de metal telefonul Luizei Melencu, la ieșirea din Caracal.

Mama şi bunicul Luizei Melencu, cealată fată dispărută la Caracal, au încercat să intre în curtea locuinţei lui Gheorghe Dincă. Mama şi bunicul Luizei au încercat să rupă cordonul de jandarmi care asigură paza proprietăţii.

Mama adolescentei s-a aruncat către lanţul de jandarmi. Într-un final femeia a leşinat şi s-a prăbuşit la pământ.

„Vrem să stăm si noi față în față cu nemernicul asta. I-aș scoate ochii, să nu mai vadă lumină, să nu mai vadă soare”, a spus revoltat bunicul Luizei.

Printre cei aflaţi în faţa imobilului este şi bunica Luizei Melencu, cea care afirma anterior că oamenii simpli nu au nicio şansă în astfel de cazuri.

Moartea Alexandrei Măceșanu, confirmată de testele ADN

Rezultatul testelor ADN efectuate de INML indică faptul că, în proporţie de 99%, oasele găsite în casa lui Gheorghe Dincă aparţin fetei de 15 ani, Alexandra Măceşanu. Testele ADN confirmă astfel varianta lui Gheorghe Dincă, care a susţinut de la început că el a omorât-o pe Alexandra şi i-a ars corpul.

Şi expertiza antropologică realizată de Institutul Naţional de Medicină Legală a stabilit că fragmentele osoase ridicate din casa lui Gheorghe Dincă din Caracal aparţin unei fete cu vârsta de 15 – 17 ani.

Gheorghe Dincă a recunoscut, la audieri, că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, de 15 ani, pe data de 25 iulie, în jurul orei 12:00, atunci când a surprins-o cu telefonul în mână sunând la 112, şi ulterior i-a incinerat corpul.

De asemenea, el susţine că a ucis-o şi pe cea de-a doua fată, Luiza Melencu, de 18 ani, însă anchetatorii nu au reuşit să afle de la el unde i-a aruncat corpul.

Cumpănașu, acuzații grave: ”Sunt mulți oameni în Poliție și Parchet care au interesul să mușamalizeze”

Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu, a făcut, sâmbătă, noi declarații despre tragedia din Caracal care a îndurerat o țară întreagă.