Ce riscă polițiștii care nu au intervenit în cazul minorei din Galați. Mesajul unei femei care a vizitat-o pe fată la spital

in ExtraNews de

Este anchetă la Poliția din Galați după ce doi agenți au fost filmați stând în fața unei adolescente plină de sânge, fără să aibă vreo reacție.

UPDATE Directorul DGASPC Galați, Ciprian Groza, a declarat la Digi 24 că fata plecase din centrul de plasament cu bilet de voie și a fost la prietenul ei, cu care avea o relație de aproximativ o lună.

„Ancheta a arătat că actul sexual a fost consimțit, băiatul are 15 ani. După intervenția chirurgicală cei de la Protecția Copilului au stat de vorbă cu ea, a fost consiliată psihologic”, a declarat Groza.

O femeie a filmat o minoră plină de sânge pe strada George Coşbuc din Galaţi şi susţine că a oprit o maşină de poliţie pentru a interveni în acest caz. Înregistrarea video arată că cei doi poliţişti din maşină, unul dintre membrii echipajului fiind femeie, au stat în vehicul, la distanţă de fata rănită, şi abia la insistenţele martorilor au intervenit şi au chemat o ambulanţă care a transportat-o pe minoră la spital pentru îngrijiri.

Surse medicale citate de Agerpres susţin că minora provine dintr-un centru de plasament şi ar fi fost victima unui viol.

Bărbat: „O lăsăm așa pe stradă? Chiar așa nu se poate așa ceva. Dă, mă, telefonul!”.

Alt martor: „Lasă, mă, că sună ei acuma”

Femeie: „O fi bolnavă..”

Bărbat: „Să nu-ți fie rușine. Ai hemoragie, fetițo!”

Femeie: „Poți să cazi din picioare, mori aici. În halul ăsta nu există!”

Persoana care a realizat filmarea a anunțat pe Facebook că a vizitat-o pe tânără la spital și spune că aceasta a fost violată.

„Fata este internată în spital, a fost operată aseară. Astăzi, împreună cu soțul meu (unul dintre agenții wbc) am fost la spital și am vizitat-o. B, provine dintr-o familie defavorizată, părinții ei neputând fi lângă ea în aceste momente. B. a fost violată. Mâine ne vom duce din nou la spital și de asemenea la centrul de copii în îngrijirea cărora se află ca să aflăm dacă organele s-au sesizat, dacă nu personal ne vom duce la secția de poliție! Nu putem lăsa lucrurile așa, se putea întâmpla oricărui copil!!! Nepăsarea și delăsarea din partea celor care ar trebui să ne protejeze viitorul țării ar trebui pedepsită, dar mai ales cel care a adus această copilă în această stare. Dacă sunt martorii ai acestui incident, vă rog, haideți să ne unim să o ajutăm, să i se facă dreptate B.!!!”, a scris Doro Yola pe Facebook.

Anchetă la IPJ Galați

Cazul a ajuns în atenția Inspectoratului de Poliție Județean Galați, care a deschis o anchetă. Fata a fost transportată la spital, iar un raport va stabili dacă a fost victima unei infracțiuni.

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Galaţi anunţă că măsurile împotriva celor doi poliţişti care au asistat pasiv la situaţia fetei de 14 ani pot fi de la mustrare până la destituirea din Poliţie.

„Conducerea I.P.J. Galați a dispus, încă de ieri, declanșarea cercetării disciplinare față de cei doi polițiști, la finalizarea căreia, vor fi dispuse măsurile legale care se impun. Minora care apare în imagini a fost transportată la spital, de un echipaj de salvare, iar în funcție de rezultatul verificărilor și a raportului de expertiză medico-legală, se va stabili dacă aceasta a fost victima vreunei infracțiuni”, a transmis Inspectoratului de Poliție Județean Galați.

Publicată de Jann Michaels pe Duminică, 4 august 2019