Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Ce nu ştiai din secretele… castravetelui

in Curiozitati/Diverse/ExtraNews de

   Castravetele este una dintre cele mai indragite legume şi pe lângă gustul său bun şi utilitatea sa în multe salate şi alte feluri de mâncare, mai are proprietăţi nutritive importante pentru organism şi o multime de beneficii pentru sănătate. Iată-le.

   Plin de vitamine si minerale, castravetele este un aliment excelent în orice anotimp şi e unul dintre puţinele alimente care nu au contraindicaţii. Pentru a profita din plin de beneficiile castraveţilor, este recomandat ca aceştia să fie consumaţi mai ales în stare proaspată, ca de exemplu în salate sau la aperitive, cât şi muraţi sau chiar sub formă de suc. Înainte de a fi consumaţi, castraveţii care nu provin dintr-o cultură cunoscută (de exemplu cei cumpăraţi din aprozare, mahazine sau supermarket) trebuie spălaţi timp de un minut sub un jet de apă călduţă, pentru a se elimina eventualele substanţe chimice (îngrăşăminte, pesticide) cu care au fost stropiţi în perioada de creştere.

   Pulpa si coaja castraveţilor reprezintă surse excelente de vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina C şi E, acid cafeic, acid folic, enzime care îmbunătăţesc digestia, la care se adaugă un continut ridicat de săruri minerale precum calciu, potasiu, magneziu, zinc, siliciu şi fier. De asemenea, castravetele este o sursă excelentă de… apă. Peste 90% din conţinutul unui castravete reprezintă apa, ceea ce înseamnă că această legumă contribuie la hidratarea şi detoxifierea organismului. Graţie continutului ridicat de apă, castraveţii contribuie la detoxifierea organismului şi la eliminarea rapidă a toxinelor acumulate. Antioxidanţii din castraveţi, cum ar cucurbitacina şi acidul cafeic, au rolul de a reduce riscul de cancer şi de a împiedica răspandirea tumorii. Deoarece au efect diuretic, castraveţii curăţă rinichii de sedimentele minerale care ar putea duce la formarea calculilor. De asemenea, consumul de castraveţi este recomandat şi pentru menţinerea sănătăţii articulaţiilor şi a oaselor, datorită continutului de calciu si magneziu, care asigură mineralizarea tesutului. (foto: pixabay.com)

credius.ro

Ultimile din

Mergi la SUS