Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Ce ne recomandă medicii în aceste zile de caniculă

in ExtraNews de

Căldura care a debutat în forță de luni, va continua să se intensifice și meteorologii au emis pentru zilele de vineri și sâmbătă, în vestul țării, cod roșu de caniculă, iar pentru celelalte zone, cod portocaliu.
Alis Grasu, șefa SABIF, a spus că:”Toleranța la temperaturi crescute e diferită de la persoană la persoană și este scăzută de vârstă, de afecțiuni cronice preexistente, de starea de sănătate”.
În aceste zile fierbinți, medicii ne recomandă să evităm expunerea la soare în intervalul critic 11:00-18:00 și consumul a peste 2 litri de lichid(apă plată, minerală, ceaiuri mai puțin îndulcite, sucuri naturale) zilnic.
Șefa SABIF ne-a dat câteva recomandări pentru a depăși cu bine această perioadă caniculară:”Nu trebuie să se facă efort fizic în soare în intervalul 11-18, nu se fac plimbări lungi în soare în acest interval orar și nu se face plajă. Nu se fac expuneri voluntare la soare. Dacă suntem obligați de activitățile ocupaționale să plecăm de acasă, să străbatem distanțe lungi și să stăm mai mult în soare, atunci va trebui să alternăm statul în soare cu perioade de 5-10 minute într-o incintă ventilată(farmacie, un supermarket, un mall, un magazin). Și să ne hidratăm corespunzător în acest timp. La plecarea de acasă se vor purta haine adecvate, ample, lejere, vaporoase, de culori deschise, din fibre naturale, care să acopere cât mai mult din suprafața corporală. Se va proteja capul cu pălărie, șapcă, umbrelă. Nu plecăm de acasă fără sticla de apă plată, minerală, ceaiuri mai puțin îndulcite, sucuri naturale. Se vor consuma peste doi litri de lichide pe zi. Iaurtul hidratează foarte bine”.
În această vară, este al doilea cod roșu de caniculă emis de meteorologi, primul fiind dat la începutul lunii iulie.

 

Ultimile din

Mergi la SUS