Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Ce mașină alegi pentru copilul tău începător în arta condusului

in Diverse de

A sosit timpul mult așteptat de fiul tău și anume, absolvirea examenului auto și deținerea permisului de conducere. Ca orice părinte responsabil și cu experiență, îl vei sfătui în alegerea mașinii potrivite, insă care sunt caracteristicile principale de care ar trebui să ții cont? 

 Cu siguranță, alegerea potrivită pentru șoferii care se află la început de drum sunt autoturismele rulate, din prisma multor factori: deteriorarea ambreiajului sau a altor piese auto și rata crescută de accidente sunt frecvent întâlnite la șoferii începători. Așadar, înainte de achiziționarea unei mașini noi, alegerea ideală este cea de a opta pentru o mașină rulată, iar Automobile.lamaritec.ro iți propune spre vânzare o gamă variată. 

Caracteristici esențiale pe care trebuie să le ai în vedere înainte să te decizi asupra achiziționării unui autoturism rulat 

 1. Înainte de toate, stabilește bugetul alocat pentru achiziționarea mașinii. Ar trebui să ai în vedere și o sumă de bani separată pentru eventuale investiții sau reparații de început. 
 2. Decide-te asupra mărcii și modelului autoturismului pe care urmează să îl achiziționezi. Pentru șoferii începători sunt recomandate mașinile cu dimeniuni reduse pentru a facilita conducerea și parcarea acestora.
 3. Motorizarea autoturismului este un alt aspect important când vine vorba de achiziționarea autoturismului pentru începători. Motoarele diesel sunt mai costisitoare din punct de vedere al întreținerii spre deosebire de cele pe benzină, însă mai economice datorită consumului scăzut față de „rivalele” lor. Capacitatea cilindrică a unui autoturism nu ar trebui să depășească 2000 cm³ pentru un șofer începător
 4. Cutie de viteze manuală sau automată? Aici rămâne la alegerea șoferului, in funcție de obișnuința cu transmisia autoturismului pe care a învățat să conducă.
 5. Fă alegerea corectă în ceea ce privește tracțiunea autoturismului pe care îl vei achiziționa: tracțiune față, tracțiune integrală (4×4) sau tracțiune spate (nu este recomandată șoferilor începători). La mașinile cu tracțiune integrală (4×4), unele modele dispun de reductor prin care poți selecta mai multe opțiuni de tracțiune: față, 4×4 sau blocant 50-50.
 6. Stabilește-ți de la început rulajul (kilometri parcurși) maxim pe care îl vei accepta. Verifică atât veridicitatea numărului de kilometri afișați în bord, cât și întregul istoric al mașinii pe care va urma să o achiziționezi.

Avantajele achiziționării autoturismelor rulate 

 • Economia bugetului alocat – autoturismele rulate vor avea un preț mai mic față de cele noi;
   
 • Poți găsi modele de mașini pentru orice tip de buzunar; 
 • Diversitatea de mărci și modele ale autoturismelor rulate existente pe piață; 
 • Nu trebuie să aștepți să iasă din fabrică, precum în cazul mașinilor noi – o poți achiziționa pe loc;
   
 • În majoritatea cazurilor, dealerii de autoturisme rulate îți oferă consiliere, garanție și posibilitatea achiziționării autoturismului în rate. 

 Așadar, asigură-te că vei face alegerea potrivită pentru primul autoturism. Dacă vei ține cont și te vei informa în detaliu asupra criteriilor esențiale despre motorizarea, transmisia și tracțiunea mașinii pe care ai ales să o cumperi, cu siguranță nu vei da greș! Întreține-ți regulat autoturismul și te vei bucura de el la drum pentru o lungă perioadă de timp.

credius.ro

Ultimile din

Mergi la SUS