Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Ce mâncăm când este caniculă? Care sunt alimentele recomandate?

in ExtraNews/Sanatate de

Cercetătorii de la Societatea Chimică Americană spun că cel mai bun aliment în zilele fierbinți din an este castravetele. El poate fi servit sub formă de sandwich cu maioneză și sare.
O ceașcă cu ceai are efect benefic asupra organismului, atunci când acesta este prea solicitat de căldură. Băuturile calde sunt indicate pentru a fi consumate vara, chiar dacă există o serie de semne de întrebare cu privire la efectele cofeinei din cafea sau ceai.
Sunt recomandate să fie consumate legumele și fructele bogate în apă, pepenele fiind un alt produs benefic organismului pe caniculă.
Vara sunt bune mâncărurile bogate în cereale, acestea constituind un aport bun de calciu și magneziu. De aceea, pâinea cu cereale este indicată în perioadele fierbinți, dar și berea, care trebuie să fie consumată cu moderație.
Mâncărurile pe care trebuie să le evităm vara sunt cele bogate în proteine și grăsimi, deoarece corpul, care este deja suprasolicitat de căldură, va trebui să lucreze mai mult pentru a le putea digera.
Spre regretul tuturor, deși ne plac și ni le dorim atunci când afară arde, produsele alimentare reci, în general înghețata sau băuturile cu gheață trebuie evitate. Aceste alimente nu trebuie consumate pe timp de vară deoarece corpul are o anumită reacție la produsele reci. Adică, aceste alimente, în contact cu diverse organe, pot genera o stare de șoc, astfel încât corpul nu se va mai putea răci.

 


Ultimile din

Mergi la SUS