Ce face orice român când este limitat financiar! Tractorul minune: motor de Merc, bord Audi, volan de Dacie.

in Diverse de

Un bărbat din Gorj care şi-a dorit întotdeauna un tractor, dar nu a avut niciodată suficienţi bani pentru a cumpăra unul, a făcut ceea ce face orice român când este constrâns de limitările financiare: s-a descurcat. Pasionat de mecanică el şi-a construit singur, de la zero, la el acasă, un tractor cât se poate de funcţional, scrie Digi24.

Gorjeanul a achiziţionat componente auto de la diverşi producători şi le-a adaptat sub forma unei maşini agricole, iar pentru asta a investit în jur de 1.500 de lei.

„Motorul este Mercedes sută la sută. Cutia de viteaze este de-a noastră de Aro 10. Ambreiajul este de Moskvich. Electromotor e de Moskvich. Bordul e de Audi, volanul este de Dacie”, spune Vali Martin, pentru Digi24.

„A fost foarte greu să umbli prin târguri, să găseşti tot felul de piese, să le modifici, pentru că nu are nimic de tractor în el. Sunt numai piese adaptate”, mai spune Vali Marin.

Majoritatea componentelor le-a asamblat chiar în bucătăria proprie, iar cel mai dificilă parte a fost fabricarea caroseriei.

Așa-i că-i GENIAL?