Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Caz tipic de îngropare a unor dosare penale de catre polițiștii și procurorii din Buzau. Doi ani si jumatate de cand o minora a fost batuta de un fost consilier PSD

in ExtraNews

A fost scandalul verii în 2015, preluat de toată presa locală și chiar națională. Mai multe fete care lucrau la o terasă din Drăgaică au făcut plângeri la ITM, dar și către presa locală că erau ținute și câte 12 ore la rând la serviciu.

ITM a făcut un control inopinat, în urma căruia a confirmat aspectele sesizate și a făcut plângere către procurori.

Terasa aparținea consilierului local PSD Buzău de la acea vreme, Florin Toader, cunoscut și ca fin al fostului primar C-tin Boșcodeală.

De asemenea, una dintre fete a făcut plângere la poliție că a fost bătută de către Florin Toader. În acea seară a mers la Serviciul Județean de Medicină Legală pentru a-și scoate certificat.

Atunci, în iunie 2015, s-au deschis două dosare penale pentru lovire și încălcarea regimului de muncă al minorilor.

Deși spețele sunt unele cât se poate de simple, polițiștii și procurorii buzoieni n-au dat nici până azi un verdict dacă faptele reclamate se confimă sau nu.

În condițiile în care de atunci au trecut doi ani și jumătate (în iunie se vor face trei), oricine își poate face părerea că această speță e una tipică în care organele judiciare procedează la îngroparea dosarelor penale. Fie polițiștii și procurorii care au lucrat la acest caz sunt incompetenți, fie caută să escamoteze adevărul. Logic se pune și întrebarea ce fac șefii lor ? Dacă într-o asemenea speță care a suscitat și suscită încă interesul public „organele” bat pasul pe loc cu anii, oare ce se întâmplă în cazurile de care presa nu are habar ?

Cum poți să le mai ceri oamenilor să aibă încredere în poliție și justiție ?

Mai jos au fost inserate declarațiile date în iunie 2015 reporterului Campus Tv de trei dintre fetele minore (plus tatăl unei a patra) care au lucrat în acea vară la terasa lui Florin Toader.

S-a atașat la articol și răspunsul primit de la parchet, în legătură cu mersul celor două dosare.

Consilierul local, totodată și om de afaceri, susține că n-a bătut nicio fată, că nu le-a ținut la serviciu mai mult decât prevede legea, și că totul n-a fost decât o înscenare pusă la cale de un concurent în afaceri.

„În ceea ce priveşte dosarul penal format ca urmare a plângerii formulate de persoana vătămată COLNICEANU ADRIANA faţă de TOADER FLORIN vă aducem la cunoştinţă că în cauză se efectuează cercetări faţă de suspectul TOADER FLORIN MARIAN cu privire la săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, faptă prevăzută de art. 296 alin. 2 Cod penal.
A fost dispusă în cauză efectuarea unei expertize medico – legale, lucrare ce urmează a fi întocmită de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Buzău. Până la acest moment nu a fost remis către organele de poliţie Raportul de expertiză medico – legală” – comunicat Parchet Judecătoria Buzău.

„In ceea ce priveşte dosarul penal format ca urmare a sesizării depuse de INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ BUZĂU faţă de S.C. MAZAROS S.R.L. referitor la încălcarea regimului de muncă al minorilor vă aducem la cunoştinţă că… dosarul se află în continuare la Poliţia mun. Buzău – Biroul Investigaţii Criminale – Compartimentul Diverse, în cauză desfaşurându-se activităţi specifice urmăririi penale, pentru lămurirea pe deplin a situaţiei de fapt. Cercetările au fost îngreunate ca urmare a numărului mare de persoane implicate, a căror audiere a fost necesară, cât şi ca urmare a fluctuaţiei de personal înregistrate la nivelul formaţiunii de poliţie (ce a avut ca rezultat imediat creşterea numărului de dosare de soluţionat per lucrător de poliţie)” – comunicat Parchet Judecătoria Buzău

Sursa: Buzoienii.ro

Comentarii

Dragi prieteni,

Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

Privacy Policy Settings

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul? Inchide aici ↗↗↗
Mergi la SUS