Cauza tragediei aviatice din Rusia. Primele elemente indicau un scurtcircuit.

in Extern de

O stewardesă a salvat mai mulți pasageri din avionul care a ars pe aeroportul din Moscova, apucându-i de haine și împingându-i pe ieșirea de urgență.

41 de persoane, printre care și doi copii, au murit în incendiul care a cuprins avionul după ce ar fi fost lovit de fulger, conform mărturiei pasagerilor și a membrilor echipajului.

Avionul decolase către orașul Murmansk, dar la aproximativ o oră de la decolare s-a întors pentru o aterizare de urgență. Coada avionului era cuprinsă de flăcări, iar o parte dintre pasageri au fost evacuați pe ieșirea de urgență din față. Potrivit unui oficial rus, evacuarea a fost întârziată pentru că unii pasageri au stat să-și ia valizele și hainele din cabină. Întreg filmul tragediei a fost povestit de o stewardesă care a participat la acțiunea de salvare, potrivit dailymail.co.uk.

Tatyana Kasatkina, în vârstă de 34 de ani, a povestit cum a prins oamenii de haine și i-a împins pe ieșirea de siguranță, grăbind operațiunea de evacuare. Atât stewardesa cât și căpitanul Denis Evdokimov susțin că incendiul a pornit de la un fulger care a lovit partea din spate a aeronavei, la scurt timp de la decolare. Primele elemente indicau un scurtcircuit.

Stewardesa a mai relatat că după decolarea de pe aeroportul din Moscova au întâlnit o furtună puternică. ”A fost o lumină orbitoare urmată de o pocnitură. Intrasem într-un nor și s-a auzit un zgomot puternic, în mare parte din partea stângă. Atunci toată lumea s-a uitat la mine iar apoi căpitanul ne-a informat că ne întoarcem pe aeroport” a mai povestit femeia. Însă sistemul de comunicație interioară se defectase și abia l-a auzit pe pilot când a anunțat ca toată lumea să se pregătească pentru aterizarea de urgență.