Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Cât de mare este cea mai „nesimţită” pensie specială din România. Îi ajunge să își cumpere o Dacia Duster în fiecare lună

in ExtraNews de

Cea mai mare pensie specială din România este de 77.000 de lei, aparţinând unui fost comandant de penitenciar în perioada comunistă, a declarat, marţi, deputatul PNL Florin Roman.

“Cea mai nesimţită pensie specială din România este în prezent de 77 .000 de lei, pensia unui fost comandant magistrat de penitenciar în perioada comunistă.

În 2017, această pensie era de 33.400 de lei. Astăzi, ea a ajuns la 77.000 de lei. Îi rog pe cei care nu vor să vadă adevărul să încerce măcar să urmărească cifre. Şi, pentru ca să nu existe niciun dubiu că iniţiatorii şi părinţii pensiilor speciale, cei de la PSD, vor astăzi altceva, vreau să precizez că sunt 9 legi speciale care reglementează pensii speciale”, a declarat Roman în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea proiectului de eliminare a pensiilor speciale.

El i-a invitat pe colegii deputaţi să “rupă frăţia cu pensiile speciale” şi să-şi întoarcă faţa către români.

Adevărul despre eliminarea pensiilor speciale: ”Praf în ochi!”, spune Kelemen Hunor

Încercând să ateste faptul că întregul proces a fost doar o mișcare de marketing, ”praft în ochi”, Kelemen Hunor a făcut câteva declarații pe marginea subiectului miercuri seară, la Sfântu Gheorghe. Pentru prima oară, am aflat că, în practică, doar 12% dintre pensiile speciale au fost anulate în cadrul ședinței parlamentare de la începutul acestei săptămâni. Mai mult decât atât, UDMR-istul este convins că respectivul document legislativ se va întoarce în Parlament din lipsă de constituționalitate.

„Din păcate, ceea ce a făcut Parlamentul este praf în ochi. Nu rezolvă absolut deloc nimic. Din toate pensiile aşa numite speciale a anulat 12%, 88% au rămas. Din 9,7 miliarde de lei cât ar fi trebuit să pună Guvernul de la bugetul de stat în bugetul asigurărilor sociale şi de pensii, noi am economisit 1,1 miliarde de lei. Atât. În continuare, pentru tot ce a rămas, Guvernul trebuie să plătească 8,6 miliarde de lei.

Deci, este o minciună, este praf în ochi că s-a rezolvat ceva. Nu s-a rezolvat nimic. Şi oricum legea se va întoarce în Parlament de la Curtea Constituţională, fiindcă Curtea a mai dat odată un verdict de care Parlamentul nu a ţinut cont. Noi nu a votat legea, ne-am abţinut, fiindcă am considerat că nu este o soluţie bună, nu rezolvă nimic şi, de fapt, este o demagogie ieftină, foarte, foarte discutabilă şi sunt convins că în câteva săptămâni, în câteva luni legea va fi iarăşi în Parlament, se întoarce de la Curte”, a declarat Kelemen Hunor.

Mai mult decât atât, liderul grupării politice a venit cu o soluție care ar fi avut șanse mult mai mari să reziste la Curtea Constituțională. Este vorba de supraimpozitarea pensiilor speciale cu până la 99%. În acest mod, s-ar fi adus și bani la bugetul de stat. ”Suma care depăşeşte, asta era propunerea noastră, indemnizaţia preşedintelui, presupunând că preşedintele republicii este demnitarul suprem, în vârful ierarhiei şi are indemnizaţia cea mai mare, deci, nicio pensie să nu fie mai mare decât indemnizaţia preşedintelui. Tot ce este mai mare se impozitează cu 99%.”, a concluzionar Kelemen.


Ultimile din

Mergi la SUS