Capsula spațială Soyuz aduce echipajul ISS înapoi după o misiune de cinci luni

in Diverse de

Trei membri ai echipajului de la Stația Spațială Internațională (ISS) au sosit în siguranță înapoi pe Pământ după o misiune de peste cinci luni.

O capsulă de Soyuz purtând rusul Anton Shkaplerov, americanul Scott Tingle și japonezul Norishige Kanai a plutit sub o parasută roșu-alb pe stepele din Kazahstan.

Imagini de la agenția spațială rusă Roscosmos au arătat elicoptere de recuperare care zburau în cerc până ce capsula a aterizat duminica ora 18:39 ora locală (12:39 GMT), ridicând un nor de praf.
Anton Shkaplerov, a fost primul care a fost ridicat din capsulă, le-a spus echipajului camerei: “Suntem un pic obosiți, dar fericiți de ceea ce am realizat și suntem fericiți să revenim pe Pământ. ”
Scott Tingle a urmat, zâmbind și făcând cu mâna la camere.

Ultimul care a apărut a fost Norishige Kanai. El a contribuit la creșterea gradului de conștientizare a ISS în Japonia, prin codul morse în limba japoneză în timpul petrecut în spațiu.
Toți trei au fost așezați în scaune cu pături peste picioare, lăsând capsula – înnegrită de reintrarea în atmosferă a Pământului – în spatele lor.

Tingle și Kanai au călătorit până în orașul kazak Karaganda înainte de a pleca la Houston, Texas.
Shkaplerov a călătorit înapoi la Moscova, despre care se spune că ar putea fi folosit în Cupa Mondială la sfârșitul acestei luni.
Imaginile anterioare ale ISS au arătat Shkaplerov și un coleg cosmonaut exersând cu mingea. Agenția de știri Tass a anunțat că va fi folosită în jocul de deschidere, deși acest lucru nu a fost confirmat de FIFA.
Cei trei bărbați au lucrat la o varietate de experimente științifice în timpul lor pe ISS. Tingle a finalizat o operatie de a repara brațul robotizat al stației.