Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Capitala, o bună gazdă pentru insecte. Locul tigrului de platan a fost luat de „gândacul puturos”

in Diverse/ExtraNews de

Bucureștenii, de aproape o lună, sunt terorizați de gândacii urât mirositori care seamănă cu ploșnițele.
Aspectul acestor gândaci este de scut pestriț, de culoare maronie. Ei au o lungime de 12-17 mm, au o trompă la gură și antene drepte.
Capitala a fost aleasă drept destinație de iernare de acești gândaci care au venit de pe câmpurile din jur. Specialiștii spun că frigul nu îndepărtează aceste insecte, iar medicii arată că acesta nu sunt inofensive. Ele sunt periculoase mai ales pentru copiii mici. Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase, a declarat:”Mai ales pentru copii, riscul e mult mai mare. Într-o toxiinfecție alimentară, la un copil mic, riscul de deshidratare și de complicații este categoric mare și există alergiile, cei care au teren alergic, vor putea să dezvolte alergii importante”.
Primăria Capitalei, prin oficialii ei, susține că în urma sesizărilor primite de la cetățeni, a demarat dezinsecțiile, iar problema va fi curând rezolvată.
În provincie, din cauză că degajă un miros urât(puturos), acestui gândac i se spune „gândac puturos”.
Prezența acestui gândac, l-a făcut pe Cabral în primăvară anului trecut să întrebe: „Care-i treaba cu împuțitul ăsta?”
Deoarece și alte localități din țara au semnalat prezența lor, putem spune că ploșnițele cerealelor, au invadat România.
Pentru liniștea dumneavoastră va reproduc părerea cuiva care trăiește în Germania:”M-am mutat în Germania de câteva luni și aici sunt mai urâte! Au un pic altă formă și parcă duhnesc și mai rău”.

Ultimile din

Mergi la SUS