Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

CÂND TRATAMENTELE NATURALE POT FI PERICULOASE PENTRU SĂNĂTATEA TA

in Sanatate de

Chiar daca tratamentul este naturist, nu inseamna ca nu poate avea interactiuni periculoase cu alte plante sau medicamente pe care le iei. Iata care sunt acestea si intotdeauna intreaba-ti medicul, daca iei medicamente si vrei sa apelezi si la tratamente naturale.

Echinaceea este o planta des folosita pentru efectele sale imunostimulatoare. Aceasta planta are un minim de interactiuni cu medicamentele, dar poate incetini metabolismul cofeinei, ceea ce poate duce, in cazul in care consumi bauturi sau medicamente care contin aceasta substanta, la dureri de cap, stari nervoase, insomnii.

VALERIANA SE IA FARA SOMNIFERE

Valeriana este folosită pentru a trata insomnia și stările de anxietate. Trebuie să ții cont de faptul că există pentru 500 de posibile interacțiuni cu medicamente. Deci, este foarte important să le cunoști înainte să începi un tratament cu aceasta plantă. Nu ar trebui niciodată să combini tratamentul cu valeriană cu relaxantele musculare, alte medicamente împotriva anxietății și insomniei, antinevralgice, antidepresive sau alte medicamente care provoacă stări de amețeală sau somnolență.

SUNATOAREA ARE NUMEROASE INTERACTIUNI

Este folosita in multe probleme de sanatate si e des intalnita ca adjuvant in starile depresive. Nu combina sunatoarea cu antidepresivele. Ar trebui sa existe o perioada de pauza de doua saptamani pentru a trece de la acestea la sunatoare sau invers. In plus, ar trebui sa eviti sunatoarea daca iei antivirale, antibiotice, anumite antitusive, brohodilatatoare, medicamente de scadere a colesterolului, medicamente antiagregante sau anticonceptionale.

ULEIUL DE PRIMULA NU SE COMBINA CU ANTICOAGULANTELE

Uleiul de primulă este indicat pentru multe probleme endocrinologice feminine. În plus, conține acizi grași necesari organismului. Totuși, are și efect de a încetini coagularea sângelui. În plus, ar putea crește riscul unui atac cerebral dacă iei medicamente pentru a-l preveni. Dacă iei medicamente sau faci un tratament alternativ anticoagulant, întreabă-ți medicul înainte de a folosi ulei de primulă.

MERISORUL POATE PROVOCA HEMORAGII

Fructele de merișor conțin cantități mari de vitamina C și sunt binecunoscute pentru acțiunea lor benefică în cazul infecțiilor urinare. Dar chiar și ele pot avea interacțiuni nedorite cu medicația ta. Merișorul poate spori efectul anticoagulantelor ceea ce poate duce la apariția vânătăilor sau a hemoragiilor greu de oprit. De aceea, dacă iei un tratament împotriva trombofiliei, întreabă-ți medicul înainte să faci o cură cu fructe de merișr, să bei suc sau să iei suplimente alimentare cu extract de merișor.

Ultimile din

Mergi la SUS