Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

CÂND SOACRA VREA SĂ VĂ DESPARTĂ…

in Diverse de

Soacra nu te suportă și a zis că vrea să vă despartă. Nu știi ce să faci în aceste condiții. Îți este greu să-ți păstrezi calmul și să ai o atitudine împăciuitoare. Totodată, te gândești cum să-ți aperi relația. Iată ce poți face!

Deși spune că vrea să vă despartă, de la afirmații până la fapte poate fi o cale foarte lungă. De aceea nu trebuie să devii prea bănuitoare și nici să te comporți ca și cum cea mai bună apărare e atacul. Nu este bine să adopți un comportament combativ atunci când e vorba doar de amenințări. Însă, dacă apar indicii că soacra trece la fapte, atunci lucrurile se complică.

EXPERIENȚĂ PROVOCATOARE

Relațiile cu părinții sotului, în special cu soacra, pot fi dintre cele mai provocatoare experiențe. Aproape nicio mamă nu este de acord cu alegerea fiului, pentru că o compară mental cu imaginea partenerei ideale pe care sperase că acesta o va avea. Iar acea imagine era una idealizată, neconformă cu realitatea. Ca urmare, oricare ar fi aleasa, mama soacră va avea ceva de comentat. Cu timpul, dacă va vedea că el este fericit, își va schimba părerea. Dacă ai probleme cu soacra, nu intra într-un război cu ea. Fă din relația cu soțul tău o prioritate, arată-i că-l iubești, oferindu-i dragostea și securitatea de care are nevoie, vei reduce anxietatea pe care i-o dă faptul că mama nu-i aprobă alegerea.

CITESTE SI: “EU VORBESC, EL NU AUDE!”

CONSTRUIEȘTE O RELAȚIE CU EA

Poate ai impulsul să o eviți, dar nu este cea mai bună alegere. Las-o să te cunoască mai bine. S-ar putea să nu fie de acord cu relația voastră pentru că nu te cunoaște îndeajuns și are prejudecăți despre tine. Totodată, în relația cu ea încearcă să-i ceri cât mai mult părerea și să i-o respecți, pe cât posibil. Nu înseamnă să-i urmezi indicația în privința creșterii copiilor, dar o poți întreba care este rețeta după care ea face cozonacii și  să o prepari întocmai. Ai putea afla și de alte preferințe culinare ale fiului ei. Nu strică nicio părere în ce privește amenajarea casei sau alte lucruri de care ea este interesată și la care se pricepe. Asa va începe să te aprecieze. Vezi și lucrurile pe care le aveți în comun. Ar putea să vă surprindă plăcut pe amândouă.

FII POLITICOASĂ ȘI CALMĂ

Dacă locuiți împreună, va fi mai greu. Mai ales dacă nu sunteți total independenți financiar, vei fi nevoită să o lași să facă sugestii în domeniul acesta și în altele. Încearcă să eviți motivele de ceartă. Știi deja care sunt situațiile care declanșează un conflict, așa că mai bine le ocolești. Stăpânește-ți nervii și pune cât mai puțină emotivitate în relația voastră. Dacă nu te poți feri și disputa a izbucnit, fii cât mai cerebrală și nu pune paie pe foc. Nu înseamnă că renunți la punctul tău de vedere, ci să îl exprimi cât mai clar și mai logic. Păstrează politețea și nu spune lucruri pe care apoi le vei regreta.

CITESTE SI: “IUBITO, CE FAC ACUM?”

ADOPTĂ UN COMPORTAMENT MALEABIL

Fii dulce și ingenuă. Astfel, soacra nu-și va permite să înceapă războiul. Nici soțul nu va putea comenta că “mama are dreptate”. Întotdeauna mamele își doresc ca băieții lor să fie fericiți. Totodată, nu vor ca odraslele lor să se spetească prea mult cu munca în casă. Fii calmă și ai multă răbdare. Adoptă atitudinea “spun ca tine, fac ca mine”. Găsește aliați: soțul, cumnata, nepoata etc., astfel încât soacra să fie singura care pretinde că tu nu ești în regulă. Nu evita interacțiunile cu ea, dar nu te certa. Nu lua personal răutățile ei. Nu are neapărat ceva cu tine, ci își manifestă frustrarea de a nu mai fi prima în viața fiului ei. Nu-i reproșa niciodată soțului atitudinea mamei lui. Nu este vina lui.

CITESTE SI: 6 MOTIVE PENTRU CARE ESTI (INCA) SINGURA

Ultimile din

Mergi la SUS