Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Călin Popescu Tăriceanu îl ACUZĂ pe Traian Băsescu pentru „SUFERINŢELE” lui Remeş

in Politic de

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este de părere că Decebal Traian Remeş a fost o victimă care a suferit în închisoare în urma acţiunilor fostului preşedinte, Traian Băsescu, fiind un semn prost în legătură cu modul în care funcţionează justiţia. În opinia lui Tăriceanu, Băsescu a ales câteva persoane  în care să lovească pentru a slăbi guvernul de atunci.

„Am aflat ca şi dumneavoastră detaliile realizării acestui film, rolul pe care îl joacă fundaţiile sprijinite de Soros în România, că au fost cele două ONG-uri din România care au conlucrat la elaborarea filmului care a fost prelucrat şi dus pe tavă la TVR cu efectele pe care le ştim. Astăzi Remeş este în situaţia de a primi despăgubiri pentru ceea ce a păţit şi regret acest lucru pentru că este un semn prost în legătură cu modul în care funcţionează justiţia în România şi modul în care presa se asociază la acţiuni care sunt de încălcare a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor”, a spus Tăriceanu, citat de Mediafax.

El a apreciat că miza acestui scandal era de a lovi guvernul pe care îl conducea la acea vreme.

„Miza era de a aplica lovituri, una după alta, din partea preşedintelui de atunci, care intenţiona să slăbească Guvernul, să câştige capital de imagine, să-şi realizeze obiectivele politice, adică dărâmarea Guvernului, punerea unui prim ministru obedient, înghiţirea PNL. Astea au fost obiectivele lui Băsescu şi pentru asta a ales o serie de oameni. Remeş care a plătit cu închisoarea, Paul Păcuraru care a trebuit să-şi dea demisia din Guvern pentru că a fost acuzat de trafic de influenţă”, a spus Tăriceanu.

Potrivit lui Tăriceanu, fostul ministru al Muncii, Paul Păcuraru, a fost declarat nevinovat în urmă cu trei ani.

„Sunt alţii şi alţii care au suferit exact acelaşi lucru, Remeş a avut de suferit în închisoare. Ceilalţi şi-au pierdut posturile, şi-au distrus cariera politică, cariera profesională, reputaţia. Lucruri care sunt foarte grave”,a spus fostul premier.

Întrebat dacă Traian Băsescu s-a folosit la acea vreme de organizaţiile finanţate de George Soros, Tăriceanu a spus că nu are elemente în acest sens.

„La chestiunea asta care a însemnat aşa-zisa campanie de combatere a corupţiei am văzut ce s-a întâmplat cu ajutorul acestor acestor ONG-uri din România care nu s-au gândit că trebuie respectat statul de drept, că trebuie respectate principiile fundamentale într-o democraţie care înseamnă drepturile şi libertăţile cetăţenilor, demnitatea umană. Au călcat în picioare totul pentru nişte scopuri care nu sunt clare, ce au urmărit. Putem să vedem efectele. Poate Băsescu a fost beneficiarul direct. Nu ştiu dacă în urma unor acţiuni coordonate. Nu aş putea să spun lucrul ăsta. Nu am elemente”, a conchis Călin Popescu Tăriceanu.

Fostul ministru al agriculturii Decebal Traian Remeș, care a fost condamnat la trei ani de închisoare în dosarul „Caltaboșul”, va fi despăgubit de statul român pentru ca a fost ținut în arest în condiții inumane.

Sursa: jurnalistii.ro

Ultimile din

Mergi la SUS