DNA precizează într-un comunicat publicat pe site-ul instituției că cere Consiliului Superior al Magistraturii să efectueze verificări în legătură cu afirmațiile pe care le-a făcut președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.
Președintele Senatului, referindu-se la sechestrul pus de DNA pe averea celor implicați în dosarul Tel Drum, inclusiv pe averea liderului PSD Liviu Dragnea, a spus: „DNA a devenit un jalnic instrument politic. Tot ceea ce face DNA în ultima perioadă devine limpede ca lumina zilei că face justiție selectivă și că… Nu mai am niciun fel de îndoială. Din ce în ce mai mulți români văd lucrul ăsta, această chestiune e foarte gravă, pentru că duce la pierderea încrederii într-o instituție fundamentală care este justiția. DNA face extrem de mult rău și justiției și percepției pe care o au românii și face rău foarte mult și asupra imaginii pe care noi o proiectăm în străinătate”.
Direcția Națională Anticorupție a arătat că „Gravitatea atacurilor domnului Călin Popescu Tăriceanu sporește zi de zi și, în ciuda faptului că, prin hotărâri ale Consiliului Superior al Magistraturii, s-a statuat cu privire la alte afirmații grave făcute de președintele Senatului, aceste atacuri în mass media continuă” și a dat alte exemple :
–”sistemul judiciar nu este independent, iar unii magistrați își desfășoară abuziv activitatea, la comandă politică, cu încălcarea cadrului legal și a libertăților civile”.
– „sistemul judiciar din România nu este independent, iar DNA nu mai trebuie tolerat”.
–”Fac apel către parlamentarii din ambele Camere să refuze a se mai pronunța în vreun fel până la finalul legislaturii asupra cererilor venite de la D.N.A. (…) D.N.A. nu mai slujește de mult Justiția”.
DNA a mai arătat că „Sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii are în vedere următoarele:
– afirmațiile calomnioase și denigratoare sunt făcute de o persoană care ocupă o înaltă demnitate publică în Statul Român și reprezintă judecăți de valoare cu potențial de a submina autoritatea judecătorească și de a pune în discuție deontologia profesională a magistraților,
– afirmațiile urmăresc decredibilizarea Direcției Naționale Anticorupție și a activității procurorilor anticorupție, precum și a sistemului judiciar în general, prin inducerea în opinia publică a ideii că activitatea procurorilor nu se desfășoară în limitele cadrului legal,
– afirmațiile au un impact major asupra opiniei publice, fiind de natură să aducă atingere independenței sistemului judiciar”.