Câinele marginalizat de toți oamenii a devenit eroul care salvează animalele din incendiile devastatoare

in Diverse de

Bear este un patruped care a fost respins de oameni, însă acum lucrează în zonele devastate de incendii. În trecut, frumosul exemplar de metis Border Collie a fost respins de familia sa din cauza faptului că nu se juca ca și ceilalți căței.

Câinele-erou Bear a fost părăsit de familie pentru că nu se comporta ca majoritatea câinilor. Animalul suferă de tulburarea obsesiv-compulsivă.

Bear a ajuns la Universitatea Sunshine Coast unde fost dresat pentru a detecta ursuleţii koala. Şi se descurcă atât de bine, încât în prezent niciun alt câine din Australia nu poate face o treabă mai bună decât el.

În prezent, câinele-erou se află la incendiile din New South Wales şi Queensland. Urmează să meargă împreună cu echipele de salvare în Cooroibah, una dintre cele mai afectate zone.

În cazul unui incendiu forestier, găsirea animalelor este vitală, iar mirosul excrementelor poate dura ceva mai mult până la dispariţie. Acest lucru nu este un factor de descurajare pentru „Bear”, care a reuşit deja să salveze mai mulţi koala detectând urmele lăsate de blană.