Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Ca la noi, la nimeni! O fetiță de șase ani din Iași a fost somată să plătească cheltuieli de spitalizare pentru a nu fi executată silit

in Sanatate de

Un apel postat pe Facebook de o mămică din Iași ne confirmă că România este țara tuturor posibilităților. Femeia a primit acasă o somație de plată emisă de Casa Județeană pentru Asigurări de Sănătate (CJAS), prin care fiica sa, care are doar 6 ani, este anunțată că trebuie să achite suma de 35 de lei, drept cheltuieli de spitalizare în perioada 2014 – 2015(Atenție, copilul în acea perioadă avea 4 ani). În caz de neachitare a sumei respective în termen de 15 zile, micuța ar trebui să suporte cheltuieli de judecată, precum și pe cele de executare silită.
Femeia, nu înțelege de ce nu a fost înștiințată ea, în calitate de părinte, despre această situație, ci fiica ei în vârstă de 6 ani, care abia învață să citească și să scrie.
Femeia a menționat, potrivit Mediafax: „Este normal ca un copil de 6 ani să primească o somație de plată?! Fata a fost internată în perioada 8-12 iunie 2014 cu o fractură de femur, iar CJAS a constatat că declarația dată pe propria răspundere este contrară celor constatate. În perioada respectivă, fata avea 4 ani, deci e normal ca ea să primească o asemenea somație?! Ce ar trebui să fac?”
Șeful CJAS Iași, Radu Tibichi a spus:”Am verificat cazul, este vorba despre o minoră internată în spital, într-adevăr, în 2014. În timpul internării fetei, mama, în calitate de reprezentant legal, a mers cu copilul pentru a face niște investigații în cadrul laboratorului din ambulatoriul unității medicale. Acolo, aceasta a semnat o declarație pe propria răspundere în care susținea că minora nu ar fi fost internată în acel moment în spital, lucru neadevărat. Noi nu avem cum să decontăm de două ori aceleași servicii. Doamna în cauză este în culpă și trebuie să își asume acest lucru. Ea ar fi trebuit să vină la noi și să ne întrebe în primul rând despre ce este vorba” și așa cum face românul, s-a justificat spunând că:”Noi trimitem mii de somații doar pe bază CNP.”
Mămica din Iași, profund nemulțumită, are de gând să meargă la Administrația Finanțelor Publice și la CJAS Iași, pentru a solicita explicații de la autorități.

Ultimile din

Mergi la SUS