Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

BUGET MIC PENTRU CADOURI? CUM SĂ-ȚI MULȚUMEȘTI COPILUL DE SĂRBĂTORI

in ExtraNews de

 

Are o listă interminabilă pentru Moșul, iar bugetul tău este limitat. Ce să faci în aceste condiții ca să nu-ți dezamăgești micuțul și să aveți niște Sărbători cu adevărat fericite?

NU-I OFERI CHIAR TOTUL

Ai vrea să-i oferi totul copilului tău, dar nu este bine ca micuțul să primeasca toate obiectele la care jinduiește. Acest lucru îl va face capricios și nu va mai prețui cu adevărat nimic. În timp, el nu va mai suporta să nu i se mai facă pe plac. Tolerana lui la frustrare va fi foarte mică, fiind obișnuit să nu i se refuze ceva. Chiar dacă tu i-ai putea satisface în copilărie toate dorințele, viața nu-i va oferi totul pe tavă. Vor exista și momente în care nu va avea ceea ce râvnește.

De cele mai multe ori, pierdem din vedere și uităm să-i transmitem copilului exact ce este cel mai important: spiritul sărbătorii. Nașterea Domnului sau Sfântul Nicolae sunt evenimente importante în sine, nu doar prin cadourile pe care le primim cu această ocazie. Atmosfera praznicelor din bătrâni nu este mărginită doar la daruri.

ÎMPĂRTĂSEȘTE-I SPIRITUL ADEVĂRAT AL SĂRBĂTORII

Adevărul este ca noi suntem vinovați de atitudinea pe care a dobândit-o copilul nostru. Mercantilizăm totul, de multe ori chiar din dorința de a ne bucura alături de copilul nostru, de a-l vedea fericit. Din aceleași motive, suferim dacă avem un buget mic și nu-i putem oferi ceea ce vrea. Crăciunul și sărbătorile din preajma lui nu sunt neapărat prilejuri de a ne îndeplini dorințele materiale, ci ocazii de a deveni mai buni, de a medita mai mult la cele ale sufletului. Mai este și un timp de a te întâlni cu familia și de a te bucura de frumoasele colinde, de zăpadă și de vizite.

ÎNVAȚĂ-L Să FACĂ ECONOMII

În ce privește lucrurile foarte scumpe pe care visează să le aibă, nu este neapărată nevoie să le primească acum. Învață-l să economisească pentru ele. Ajută-l să strângă bani în pușculiță și să valorizeze lucrurile pe care deja le are. Vei vedea că va cheltui mai chibzuit suma pe care s-a chinuit să o adune. O idee ar fi să vândă pe site-uri specializate obiectele pe care le are, dar nu le mai dorește și ar putea fi cumpărate de alții. Pe de altă parte, este bine ca micuțul să învețe că valoarea unui om nu stă în hainele de firmă pe care le poartă sau în lucrurile scumpe cu care se înconjoară. Dacă are la școală astfel de colegi, spune-i să nu-i ia în seama și să pună accent pe calitățile sufletești și intelectuale. Învață-l și să facă diferența dintre lucrurile scumpe și cele cu adevărat valoroase.

LISTA MAGICĂ

Un truc util este să faci împreună cu copilul tău o listă unde poate scrie tot ce își dorește. Apoi, spune-i să-și aleagă doar două sau, cel mult trei, articole pe care le vrea cu adevărat. Dacă pune pe listă obicte pe care deja le are, îl poți preveni că Moșul nu-i va respecta cererea pentru că mai are un exemplar. Ca să nu fie dezamăgit că nu primește tot, îi poți explica următorul lucru: în fiecare oră, se nasc în lume copii. Ca urmare, de la an la an sunt tot mai mulți. Așa că Moșul trebuie să lase mai puține jucării la fieare pentru ca să le ajungă tuturor. Ar fi util să învețe să dăruiascș și să împartă. Implicați-vă în acte de caritate la centre de plasament, biserici, școli din zone defavorizate etc.

credius.ro

Ultimile din

Mergi la SUS