Bucură-te de un somn odihnitor cu ajutorul unei perne cervicale potrivite

in Sanatate de

Durerile cervicale reprezintă un disconfort resimţit în regiunea gâtului, acolo unde se regăseşte coloana noastră cervicală, respectiv muşchii, ligamentele, tendoanele, vasele sangvine şi terminaţiile nervoase ale acesteia. Acestea apar de cele mai multe ori din diverse cauze, printre ele aflându-se şi anumite poziţii deficitare pe care le adoptăm în timpul somnului. În majoritatea cazurilor, astfel de dureri nu trebuie să constituie un motiv de îngrijorare major. Cu toate acestea, apariţia acestora nu trebuie trecută cu vederea, deoarece în timp pot avea efecte negative asupra sănătăţii noastre şi asupra calităţii vieţii în general.

Poziţia de somn incorectă favorizează apariţia durerilor cervicale

Postura greşită în timp ce dormim este unul dintre principalele motive care se află la baza apariţiei durerilor cervicale, implicit la favorizarea declanşării unei afecţiuni care poartă numele de spondiloză cervicală. Aceasta se caracterizează prin modificarea vicioasă a oaselor, vertebrelor, discurilor şi încheieturilor de la nivelul gâtului şi a cefei, provocând episoade de durere, fie trecătoare, fie care cresc în intensitate în timp. Astfel, anumite poziţii de somn, cum ar fi dormitul pe burtă, fac dificilă alinierea optimă a capului cu trunchiul şi pun presiune pe articulaţii şi muşchi, iritând terminaţiile nervoase şi generând dureri neplăcute în zona coloanei cervicale.

Cum se manifestă spondiloza cervicală

Spondiloza cervicală şi simptomele acesteia sunt destul de variate. Astfel, majoritatea persoanelor care se confruntă cu această afecţiune resimt dureri şi senzaţia de înțepenire a gâtului, dureri de umeri şi de braţe, furnicături în anumite regiuni, mobilitatea redusă a gâtului, dureri de cap sau stări de ameţeală frecvente.

Care sunt beneficiile unei perne cervicale

Tratamentul pentru spondiloza cervicală diferă în funcţie de gravitatea fiecărui caz în parte. Astfel, în timp ce unele persoane au nevoie de tratament medicamentos sau chiar de intervenţie chirurgicală, altele pot soluţiona această afecţiune cu ajutorul unui tratament kinetoterapeutic sau prin intermediul unor terapii alternative, precum terapia cu ultrasunet sau terapia cu curenţi interferenţiali, care au rolul de a îmbunătăţi activitatea musculară. Cu toate acestea, pentru a preveni şi combate durerile cervicale, o altă soluţie pe care trebuie să o avem în vedere este investiţia într-o pernă cervicală ortopedică de calitate, care să promoveze o poziţie corectă, aliniată a coloanei noastre vertebrale.

Perna pe care dormim este foarte importantă, întrucât aceasta poate influenţa în mod considerabil calitatea orelor noastre de somn. De aceea, este esenţial să ne asigurăm că oferim corpului nostru sprijinul necesar de care are nevoie în timpul nopţii, pentru a evita apariţia durerilor cervicale a doua zi când ne trezim.

O pernă ortopedică cervicală de la magazinul online Better Posture contribuie în mod activ la îmbunătăţirea calităţii somnului nostru, acţionând în acelaşi timp într-o manieră pozitivă şi asupra posturii corpului. Un astfel de produs are numeroase beneficii, cum ar fi menţinerea curburii naturale a gâtului, oferind susţinerea corespunzătoare acestuia în timp ce dormim, ameliorarea presiunii şi a durerilor de gât şi de spate, îmbunătăţirea circulaţiei sângelui, distribuirea greutăţii în mod uniform şi asigurarea alinierii corecte a coloanei. Mai mult, o astfel de pernă cervicală garantează şi un confort excelent, fiind proiectată pentru toate poziţiile de somn, pentru ore de odihnă depline, prin care să reuşim să ne încărcăm bateriile pentru a doua zi. De asemenea, spuma cu memorie din care este realizată, alături de design-ul ergonomic special, transformă acest produs în aliatul perfect pentru un somn liniştitor, confortabil şi neîntrerupt.

Nu în ultimul rând, trebuie să ştii şi faptul că pernele cervicale ortopedice sunt confecţionate din materiale respirabile, răcoroase, ceea ce înseamnă că transpiraţia sau căldura excesivă nu mai sunt de acum înainte motive pentru care eşti nevoit să te trezeşti în timpul nopţii.

credius.ro