Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

BUCĂTĂRIA ASTROLOGICĂ

in Curiozitati de

Fie că ești pasionată de astrologie, fie că ești doar curioasă, ai șansa să aplici influența astrelor și în farfurie. Asigură-te că nu-ți lipsesc din meniu cele 6 ingrediente potrivite zodiei tale.

Multe dintre noi sunt pasionate să găsească legături (imaginate sau reale, nu vom știi niciodată) între descrierea semnului lor zodiacal și propria persoană, căutând să pătrundă înțelesuri care să dezvăluie numai inițiaților. Indiferent în ce categorie te încadrezi, e interesant de știut că semnul zodiacal îți poate influența dieta. Așadar, fiecare zodie are 6 ingrediente preferate, 6 ingrediente care n-ar trebui să lipsească din hrana zilnică. Asta, dacă vrem să fim în bună înțelegere cu astrele. Bonus, câte o băutură reprezentativă!

BERBEC

Semn de foc, Berbecul iubește mâncarea picantă, însă exact această plăcere culinară îi este interzisă. Din cauza temperamentului vulcanic, Berbecul se poate delecta numai ocazional cu un sos foarte iute. Îl favorizează felulrile de mâncare gătite rapid și fără prea mult efort. Iubește antreurile, gustările și micul dejun.

Lista de ingrediente: ouă, măsline negre, curcuș, ridichi, roșii, sparanghel.

Băutură reprezentativă: cocteilurile cu nume îndrăznețe.

TAUR

Iubește luxul și adoră să se bucure de micile plăceri (scumpe) ale vieții. Specialitatea lui? Să mănânce încet, în timp ce se bucură de fiecare îmbucătură. Dacă ești Taur, îți plac porțiile mari, dar rafinate.

Lista de ingrediente: lapte de cocos, maioneză, conopidă, leguminoase (în special năut), cașcaval, avocado.

Băutura reprezentativă: un vin spumant se potrivește mănușă!

GEMENI

Le place să aibă discuții îndelungate în timp ce iau masa. Ca atare, seara perfectă pentru un nativ Geamăn înseamnă o mare petrecere împreună cu prietenii sau un eveniment la care să nu fii nevoit să te îmbraci la patru ace.

Lista de ingrediente: mandarine, castraveți, brânză feta, țelină, morcov, și un strop de ardei iute.

Băutura reprezentativă: cel mai bine te relaxezi în compania unui pahar de vin alb.

RAC

Dacă ești Rac, ești semn de Apă, prin urmare trebuie să eviți uleiul. Și, pentru că ești o persoană sensibilă, acest lucru se vede inclusiv in dietă. Preferi să mănânci ce gătești în loc să te duci la restaurant.

Lista de ingrediente: pește, nuci, dovlecei, broccoli, piersici, nucă de cocos.

Băutura reprezentativă: întruchiparea sensibilității și discreției, Racul preferă băuturile clasice, acceptate aproape de toți, vinul sau coniacul.

LEU

Cea mai efervescentă personalitate a zodiacului, Leului îi place să fie în centrul atenției pe scena vieții. Nu-i stă în fire să se ascundă după deget, așadar toată lumea va știi cât de delicioasă sau searbadă a fost masa. Pentru că e perfecționist, Leul nu ezită să pregătească chiar el mâncăruri sofisticate.

Lista de ingrediente: porumb, roșii, nuci, mozzarella, muștar franțuzesc, piper verde.

Băutura reprezentativă: tot ce miroase a lux te ademenește! Ce e mai potrivit decât un cocteil de șampanie?

FECIOARĂ

Semn de Pământ, Fecioara este foarte legată de ingredientele foarte nutritive. Îi plac felurile de mâncare preparate rapid, dar sănătos.

Lista de ingrediente: roșii cherry, smochine proaspete, zmeură, fasole, migdale, creveți.

Băutura reprezentativă: deși nu foarte liniștită de obicei, Fecioara nu e chiar un înger și poate fi văzută la bar prinsă într-o conversație interesantă. Ceva extravagant? În general, preferă lichiorurile.

BALANȚĂ

Semn de Aer, Balanța consideră mâncarea o artă. Acordă o atenție specială mărimii porțiilor și prezentării farfuriei. Cu toate acestea, are dificultăți în a alege ce să mănânce, pentru că luarea deciziilor nu e întotdeauna ușoară pentru acest semn zodiacal.

Lista de ingrediente: mere, nuci, scoici, Saint-Jacques, roșii, chimen, capere.

Băutura reprezentativă: rom auriu sau rom alb.

SCORPION

Este o persoană senzuală și face din masă o aventură încântătoare. Îi plac aromele puternice și, la fel ca la orice alt aspect al vieții, Scorpionul mănânca ceea ce vrea și ori de câte ori vrea.

Lista de ingrediente: dovlecel, stridii, anghinare, ciuperci, ciocolată, sfeclă.

Băutura repezentativă: o persoană atât de plină de viață, are nevoie de o băutura care să reprezinte fericirea, vara, căldura: un lichior de fructe.

SĂGETĂTOR

Mottoul Săgetătorului: sunt ceea ce mănânc! De aceea, optează pentru cele mai naturale alimente. Dar nu și pentru cele mai clasice moduri de preparare. Dimpotrivă, încearcă cele mai noi rețete și este primul care testează noile restaurante.

Lista de ingrediente: curcan, smochine, broccoli, prune, nuci, brânză franțuzească.

Băutura reprezentativă: ceva clasic te va plictisi. Îți place să testezi gusturi noi, însă preferata ta rămâne șampania.

CAPRICORN

Tradițional din fire, Capricornul știe exact ce vrea să mănânce. Nu încearcă lucruri noi, ci mănâncă doar ce știe că este un pariu sigur.

Lista de ingrediente: praz, friptură, quinoa, conopidă, merișoare, ridichi.

Băutura reprezentativă: ai o (mare) îndrăzneală pentru ceara tot ceea ce are un conținut ridicat de alcool; un rom alb este perfect pentru tine.

VĂRSĂTOR

El este prietenul care te epuizează. Viața lui atinge constant suta de kilometri la oră, proiectele abundă, planuri în fiecare seară, întâlniri în mod constant. Este definiția dinamismului, fiind întotdeauna conștient de ultimele tendințe în gastronomie și acordând o importanță deosebită prospețimii ingredientelor.

Lista de ingrediente: varză-de-Bruxelles, tofu, orez sălbatic, pătrunjel, alune de pădure, păstârnac.

Băutura reprezentativă: un cocteil din votcă și un suc natural de fructe.

PEȘTI

Se bucură de simplitate și îi place tot ce este ușor de gătit. Cu toate acestea, e foarte pretențios când vine vorba despre mâncare. Se știe că anumite alimente nu-i plac deloc și preferă să rămână flămând decât să le încerce. Cu alte cuvinte, simplu, dar rafinat.

Lista de ingrediente: ceapă verde, cartofi-dulci, miere, pere, vinete, calcan.

Băutura reprezentativă: e artistic și visător. Stă de vorbă și își imaginează că e în altă parte, poate pe o terasă din Paris, cu un vin alb, rece.



Loading...

Ultimile din

CULTURA ZMEURULUI

Zmeurul este un semiarbust valoros care creste spontan in tara noastra dar

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS