Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Brioșe pufoase cu vanilie și bucățele de ciocolată! Acest desert vă va ieși din prima, indiferent dacă ați mai gătit sau nu până acum!

in Retete de

Astăzi va prezentam un desert foarte gustos și apreciat de cei mici: brioșe cu vanilie și bucățele de ciocolată! Este o rețetă foarte ușor de făcut, gata în cel mult o oră! Acest desert vă va ieși din prima, indiferent dacă ați mai gătit sau nu până acum!

Adulții le adoră, iar copiii nu se mai satură de brioșele cu vanilie și bucățele mici de ciocolată! Aceste brioșe pufoase cu vanilie și bucățele de ciocolată sunt un dulce pe cât de bun, pe atât de nepretențios. Aș zice că sunt desertul perfect pentru servit în familie dar și ca tratație delicioasă pentru niște musafiri bine primiți.

Ingrediente Briose pufoase cu bucatele de ciocolata

350 gr. făină plus faina pentru tapetat formele
250 g. zahăr
180 ml ulei vegetal
10 gr. praf de copt
1 linguriță esență de vanilie
1/2 linguriță sare fină
4 ouă mari
240 ml lapte
200 gr. bucățele de ciocolată
240 gr. crema de vanilie, opțional
30 g. unt pentru uns formele

Mod de preparare Brioșe pufoase cu vanilie și bucățele de ciocolată

Cuptorul se preîncălzește la 180°C, apoi se cântărește și se cerne făina și praful de copt printr-o sită.
Într-un bol, se amestecă făina cernută cu zahărul și sarea. Se adaugă și uleiul și vanilia și se amestecă cu o lingură de lemn până când ingredientele se omogenizează.

Se pornește mixerul la viteză mică și se adaugă pe rând câte un ou, treptat. Nu se adaugă următorul ou decât atunci când anteriorul a fost complet omogenizat în amestec. Între două ouă adăugate, se recomandă ca obligatoriu să se oprească mixerul și să se curețe cu o spatula de silicon pereții bolului în care se mixează, de eventual material de lucru lipit de pereții vasului.

După fiecare curățare, se repune mixerul pe viteza mică, urcând treptat spre cea medie.
După ce toate ouăle au fost adăugate, se mai mixează încă un minut pentru a ne asigura că ouăle au fost corect omogenizate în compoziție.

Cu mixerul mergând în continuare pe viteza mică, se adaugă laptele, treptat și în fir subțire, câte 120 ml o dată.
Se continuă mixarea pentru încă un minut sau până amestecul capătă o textură catifelată și omogenă.
Se adăugă bucățele de ciocolată și se mixează cu o spatulă pentru omogenizarea acestora în aluat.

Se ung formele de copt cu puțin unt și se tapetează cu făină. Se împarte aluatul între forme, umplându-le până la jumătate. Se dau brioșele la cuptor și se coc până cresc frumos, sunt rumene-aurii și elastice la atingere. Coacerea durează circa 25 – 30 minute.

Vă urăm poftă bună!


Ultimile din

Mergi la SUS