Borcea face legea la pușcărie. Are ”slugi” printre șefii instituției si a avut aventuri cu o asistenta medicala

in Monden de

Borcea face legea la pușcărie. Un raport al Administrației Naționale a Penitenciarelor scoate la iveală năzdrăvăniile comise la Poarta Albă de fostul acționar dinamovist. Cum nu l-a schimbat pe Gigi Becali, este de presupus că închisoarea nu-l va schimba nici pe finul său, Cristi Borcea.

Borcea face legea la pușcărie. A venit vopsit la proces!

Câinele își schimbă părul, dar năravul ba! Obișnuit în libertate să nu-i stea nimeni în cale, Borcea face tot ce-i place după gratii, fără să țină cont de restricții impuse de faptul că este privat de libertate, în condițiile în care are de dus o condamnare de 6 ani și 4 luni în ”Dosarul Transferurilor”, pedeapsî dictată pe 4 martie 2014.

După ce a fost acuzat că ar fi întreținut raporturi sexuale cu o asistentă medicală, Borcea apare într-un raport emis după un control al ANP huzurind în închisoarea de la Poarta Albă, acolo unde joacă fotbal și table toată ziua și nu-i pasă de niciun fel de interdicții. De altfel, la ultima apariție publică, Borcea a venit vopsit la procesul privind dezafilierea Craiovei, de parcă închisoarea ar deține în interior vreun coafor!

Borcea vorbește la telefon cât poftește, deși regulamentul spune că un deținut nu are voie la mai mult de 180 de minute zilnic, în intervalul 9.00-22.00. Cu ajutorul altor deținuți, pe care îi mituia, Borcea efectua apeluri și în timpul orelor de muncă pe care le presta la spălătorie, ”uneori câte 40-70 de minute, la apelul de seară și chiar după stingere”, scrie ”Gazeta Sporturilor”.

Borcea face legea la pușcărie. Șefii i-au cărat bicicleta medicinală

De asemenea, Borcea deținea o întreagă rețea pentru telefoane, pachete și bani. Colegii de suferință îi cedau cartele de telefon, să poată vobi în contul lor. Valentin Popiell, aghiotant de-al lui Borcea, recunoaște în raport: ”Se pot iniția apeluri dacă nu ai cardul, dar dacă știai ultimele 6 cifre de pe un card, după care formai 333#. Ți se cerea un nou cod pin, fără să ai nevoie de cel vechi. Dar se putea vorbi doar la numerele aflate deja pe lista celor aprobate”.

Problemele de sănătate au reclamat prezența unui biciclete medicinale pentru Borcea. Însă raportul susține că ”aparatul a fost urcat în mașina unității de comisar șef penitenciare Victor Chioveanu și de un deținut”. Cu alte cuvinte, Borcea are ”slugi” și printre șefii instituției!

De asemenea, deținuții care nu beneficiau de vizite din partea apropiaților primeau, pentru Borcea, pachete din partea familiei lui. În conturile colegilor intrau, tot din partea familei Borcea, sume de bani cuprinse între 500 și 1.000 de lei. Acestea erau folosite tot de fostul dealer de butelii. Totodată, Borcea a depășit de multe ori plafonul de 445 de lei pentru cumpărături.

Cu astfel de comportament, și cu alte dosare pe cap, precum cel în care ar fi încercat mituirea judecătoarei Geanina Terceanu, șansele ca Borcea să fie eliberat condiționat sunt reduse.

SURSA: Libertatea.ro