Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Boabele de mustar alb, tratamente naturiste minunate folosite cu succes in tratamentul afectiunilor respiratorii

in Sanatate de

Mustarul alb, Sinapis alba, este o planta care creste in gradini, la marginea lanurilor de cereale si chiar salbaticita la marginea localitatilor. Atinge o inaltime de 60 cm, florile sale sunt frumoase de culoare galbena pe care le vedem din luna aprilie pana in luna iulie. Toamna se culeg semintele care se pastreaza in borcane inchise ermetic.

Semintele se foloseau in tratamentul diabetului, contra hipertensiunii arteriale, a constipatiei, in insomnie si reumatism. De asemenea, se mai recomanda pentru tratamentul pleuritelor si altor afectiuni ale aparatului respirator. Semintele contin multe mucilagii, ceea ce le face sa fie folosite in combaterea starilor de constipatie, incepand cu o lingurita de seminte luate intregi cu putina apa si ajungand la o lingura, in cazurile mai grele. Semintele in contact cu apa produc un ferment ce stimuleaza puternic pofta de mancare.

Din aceste seminte, impreuna cu zahar, sare, s.a. se prepara in industria alimentara mustarul de masa.

Mod de utilizare:

Planta in stare cruda – se toaca matrunt si se foloseste la condimentarea salatelor sau presarate pe sandvisuri.

Semintele in stare cruda – o lingurita de seminte luate inainte de fiecare masa cu doua-trei inghitituri de apa combate starile de constipatie si favorizeaza digestia. Pentru cazurile cornice de constipatie doza ajunge la cate o lingura de seminte.

Cataplasma – semintele zdrobite se oparesc cu putina apa clocotita, se pun intr-o panza curata si se aplica pe piept la persoanele cu afectiuni bronsice acute si raceala.

Ceai (infuzie) – o lingurita cu varf de flori, frunze si seminte se oparesc cu o cana de apa clocotita, se lasa un minut, apoi se strecoara. Se bea cu inghitituri mici pentru tratamentul hipertensiunii arteriale (la circulatie cerebrala grea).

Ultimile din

Mergi la SUS