Blonda din PSD cu un „spate” foarte puternic. „Am reusit cu mare chin si dupa ce am primit multe amenintari sa o schimb”

in Politic de

Valeriu Nicolae, fost secretar de stat in Ministerul Muncii in timpul mandatului lui Dacian Ciolos, relateaza cum s-a chinuit sa o dea afara pe Ioana Cazacu, numita recent intr-o functie platita regeste la Autoritatea de Supraveghere Financiara. Cazacu era protejata puternic atata de PSD, cat si de SRI, acuza Nicolae.

Ioana Cazacu, propulsata in functii guvernamentale de PSD Maramures, este fina lui Victor Ponta.

„Cand am ajuns la Ministerul Muncii, sefa Agentiei Nationale pentru Egalitate de Sanse (ANES) era doamna Ioana Cazacu. Avea deja faima unei megaspecialiste in plimbari aiurea pe banul public si se vorbea ca e protejata de doamna ministru si de SRI. Am fost sfatuit de ministru sa imi vad de treaba mea cu ‘tiganii’ si sa nu ma bag unde nu ma pricep, ca doar eram secretarul de stat trimis de Dacian si nu prietenul lui Dragnea.

Cat timp am fost consilierul lui Dacian, mi-am luat cateva smetii total aiurea de la doamna ministru. Am aflat mult mai tarziu, spre sfarsitul mandatului meu, ca datoram aceasta placere unor soparle desigur bine intentionate ale doamnei Cazacu.

Prima intalnire a decurs minunat si profesional, asa cum se faceau treburile la PSD. Mi-a spus rapid ca ea e fina lui Ponta din prima casatorie, fina lui Mihalache (mana dreapta a presedintelui Iohannis) din a doua casatorie si ca actualul socru este cel mai tare avocat din Bucuresti (avocatul lui Nastase si Hayssam). Am fost un nesimtit si am incalcat in mod grav protocolul. Nu am ingenuncheat, nu i-am pupat inelul, nu am oferit nici pesches, ci i-am cerut sa imi faca rapoarte de activitate. Am decis ca este o persoana de maxima incredere, asa ca intalnirile mele cu dumneaei au fost de atunci de fiecare data in prezenta altora.

A urmat o perioada in care doamna a inceput sa fie bantuita de boli din ce in ce mai grave, dar care se vindecau rapid in momentele unor posibile deplasari in strainatate. Repetat a dovedit resurse de tupeu incredibil si a incercat sa treaca peste interdictia mea expresa de a se duce la evenimente in strainatate fara o explicatie clara a castigului Romaniei de pe urma prezentei dansei acolo si aprobarea mea.

Am descoperit relativ rapid ca, pe langa pasiunea pentru diurne, femeia a fost dibace si a cultivat un grup de ONG-uri destul de vocal, organizatii care primeau fonduri de la ANES si care ii erau foarte loiale, depinzand de fondurile primite. Apoi am dat peste contractul de 38 de milioane de euro facut cu SRI, contract halucinant de o marlanie suprema tipica oamenilor PSD. Cei de la Rise au scris despre asta, asa ca magaria despre tehnicienii in egalitate de sanse a devenit publica.

Doamna Cazacu avea un CV cel putin dubios, la fel ca seful ei de cabinet care o insotea absolut peste tot. In plus, are si un doctorat plagiat despre care au scris cei de la VICE.  Am reusit cu mare chin si dupa ce am primit multe amenintari sa o schimb. Am fost socat de faptul ca unele personalitati publice, pe care le consideram serioase, m-au sunat sa isi expreme ‘dezamagirea’. Doamna Cazacu ocupa in acest moment o ditamai functia platita incredibil de nesimtit la ASF”, a relatat Valeriu Nicolae in Adevarul.

Ioana Cazacu va conduce una dintre cele mai importante directii din cadrul Autoritatii de Supraveghere Financiara, Directia pentru Protectia Consumatorului, unde va avea un salariu lunar de peste 7.000 de euro.