Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Batjocura pe care o suportă un bătrân bolnav în fiecare săptămână: dus cu căruţa la spital, pe un drum de coşmar.

in Diverse de

Un bătrân de 81 de ani din comuna dâmboviţeană Pietrari îşi duce bătrâneţea în chinuri. Fiii săi sunt nevoiţi să îl transporte către spital cu căruţa, din cauza drumului impracticabil. Fac asta în fiecare săptămână.

Primăria spune că se apucă de treabă la primăvară, deşi situaţia este aceeaşi de zeci de ani. Bătrânul are multiple afecţiuni, iar în fiecare săptămână este nevoit să se ducă la cel mai apropiat spital, cel din Voineşti, pentru a primi îngrijiri.

„Am 5 kilometri până la spitalul din Voineşti. Până la şosea sunt numai bolovani, noroi şi apă. De patru ani sunt bolnav. A dat boala peste mine, dar nu mor. Nu vine moartea să mă ia. Nu aş vrea să mai trăiesc în halul ăsta”, spune bătrânul.   Din cauza noroiului, o ambulanţă nu ar putea niciodată să ajungă la casa bătrânului, astfel că rudele îl transportă cu căruţa trasă de cai.

„În fiecare săptămână trebuie să îl ducem la spital. Aici nu urcă nici tractorul, ci doar doar caii. Şi aşa rămânem înţepeniţi. Aşa a fost mereu, de 47 de ani, de când mă ştiu eu. Primăria nu te bagă în seamă”, ne-a spus Dănuţ Sugeac, unul dintre băieţii săi.   Drumul cu căruţa până la asfalt durează aproape o oră.

„Eu am grijă de el şi îl cobor mereu. Salvarea nu a urcat niciodată la noi. Nu poate. De la noi facem o oră până la şosea”, spune Cătălin Sugeac, cel de-al doilea fiu al bărbatului.   Primăria spune că în zonă locuiesc doar câteva familii care sunt izolate de restul lumii.

„Pe strada Sugeţi se va face prima intervenţie după data de 1 martie, în momentul în care noi vom schimba lama de deszăpezire de la utilaj şi vom pune cupa cu care vom interveni în zonă. Cum se va usca puţin vom interveni. Acolo sunt două familii cu probleme de sănătate şi în vârstă. Singura variantă este pietruirea şi realizarea şanţurilor”, spune primarul Gheorghe Neacşu.

Citeste mai mult: adevarul.ro

Ultimile din

Mergi la SUS