BĂTAIE GENERALĂ LA ÎNMORMÂNTARE, începută chiar de preot. Acesta ar fi afurisit familia mortului VIDEO

in Diverse de

Caz ieşit din comun în satul Şalvirii Vechi, raionul Drochia. Părintele Ion Zicu a provocat o bătaie în timpul unei înmormântări, pentru că oamenii nu l-au chemat să oficieze slujba. Vcitimele au depus o plângere la poliţie şi spun că se vor adresa la Mitropolia Moldovei. Totodată, primarul localităţii a declarat pentru Publika.md că părintele nu este la prima abatere.

Incidentul a avut loc în data de 18 iulie, scrie publika.md. „La înmormântarea unui bărbat rudele nu l-au chemat pe părintele Ion Zicu deoarece acesta anterior a fost implicat în scandaluri şi ar fi fost văzut de mai multe ori în stare de ebrietate. Răposatul, înainte de moarte, a cerut să nu-l cheme pe acest preot”, a povestit primarul satului, Fiodor Maranceac.

Primarul mai spune că părintele a venit la înmormântare nepoftit şi a provocat un scandal, le-a spus oamenilor că îi va blestema.

Primarul din Şalvirii Vechi, Fiodor Maranceac, ne-a mai povestit că părintele Ion Zicu a venit la ei în sat acum trei ani, când în localitate s-a construit o biserică.

„Preotul are vreo 60 de ani, nu are familie şi nu sunt sigur că are acte, care i-ar permite să slujească, cel puţin până acum nimeni nu a văzut aceste documente”, a mai povestit primarul.