Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Băsescu i-a făcut praf pe cei din coaliţia PSD – ALDE: „Au schimbat legile justiţiei cu subtilitatea borfaşului de meserie”

in Politic de

Fostul preşedinte, Traian Băsescu, ‘dă de pământ’ cu cei din coaliţia PSD – ALDE. În direct la România TV, actualul senator a criticat la scenă deschisă legile justiţiei promovate şi votate de către cei de la Putere. Băsescu i-a făcut praf pur şi simplu atât pe cei de la Putere, cât şi pe cei de la Opoziţie.

„E o prostie. Nu are ce să caute prag la abuzul în serviciu. Să se respecte recomandările Comisiei de la Veneţia în privinţa abuzului în serviciu. Anticipatele sunt imposibile. PSD abia se aşază pe Putere. Ar trebui să-l dea jos pe Tudose şi încă două. Au schimbat legile justiţiei cu subtilitatea borfaşului de meserie. A dispărut independenţa, a apărut controlul ierarhic şi sub autoritatea ministrului Justiţiei. Tudorel Toader poate să înţeleagă că-l poate chema pe procuror cu dosarul, sub pretextul că are o reclamaţie. Lasă poarta larg deschisă la abuzuri. Borfăşia e că aceste prevederi sunt luate din Constituţie. Ne putem aştepta la o decizie a PSD de a pune justiţia sub control. Se poate merge la punerea în chingi ale procurorilor”, a tunat Băsescu.

Actualul senator s-a luat şi de procurorul general, Augustin Lazăr. „Nu pot să fiu de acord nici cu Augustin Lazăr. Şi un procuror poate răspunde pentru ceea ce face”, a spus Băsescu.

Tirul fostului preşedinte a continuat la adresa PSD-ALDE. „Management prost al Guvernului. Foarte prost. S-au suprapus cu legile justiţiei. Au luat decizii abulice. Cum să te apuci de cele trei legi de funcţionare ale justiţiei? Nu astea au fost urgenţele. Urgenţele au fost la deciziile Curţii Constituţionale.

Nu poţi să scapi de dosare cu statul magistraţilor, ci cu codul Penal. E o lipsă de logică formidabilă. Dacă aveam putere, schimbam acolo unde sunt probleme. Justiţia o iei când schimbi legile de funcţionare ale justiţiei, nu când schimbi Codul Penal. Am auzit şi expresia statul paralel sau cel ocult. Nu există. Avem un singur stat şi acel sistem de care am vorbit eu. Discutăm de instituţii ale statului.

Ştiţi ce a fost azi în Camera Deputaţilor? În câteva secunde a trecut legea prin care primarii şi parlamentarii incompatibili dovediţi definitiv pot candida. Astăzi a trecut această lege care prăbuşeşte ANI. Cătăniciu trebuia să plece din parlament. Are hotărâre definitivă. Şi-au rezolvat două probleme, cea a primarilor şi cea a parlamentarilor incompatibili. Vreau să ştiu cum a votat fiecare parlamentar din comisia juridică”, a dezvăluit Băsescu.

Nici Opoziţia nu a scăpat de tirul fostului preşedinte. „Cum arăta Iordache dacă trecea legea fără ca niciun parlamentar din Opoziţie să participe la dezbateri? PNL şi USR au depus 56 de amendamente la aceste legi, mare greşeală”, a încheiat Băsescu.

Sursa: stiripesurse.ro

Ultimile din

Mergi la SUS