Băsescu, despre demiterea lui Adrian Streinu-Cercel: Trebuia înlăturat pentru că el cerea o politică contrară celor care conduc ţara în momentul de faţă

in ExtraNews de

Fostul preşedinte Traian Băsescu spune că Adrian Streinu-Cercel a fost înlăturat de la conducerea Comisiei anti-COVID deoarece cerea o politică contrară celor care conduc acum ţara şi că el susţinea testarea în masă a populaţiei.

Traian Băsescu a declarat că din 8.000 de testări pe zi, doar 3.000 sunt pentru noile cazuri, iar Streinu-Cercel a vrut să facă „o testare largă” în Bucureşti.
„Din 8.000 de testări într-o zi, 5.000 s-au îndreptat către oameni care deja au fost testaţi şi vindecaţi, deci ei au fost retestaţi. Testarea ar trebui să fie un lucru firesc, iar Cercel asta a vrut să facă în Bucureşti, o testare largă”, a declarat Traian Băsescu, duminică seară, la România TV.
Băsescu a spus că Streinu- Cercel rămâne, totuşi, directorul Institutului ”Matei Balş” din Capitală şi că a fost demis din conducerea unei comisii care funcţionează temporar. Fostul şef al statului crede că Cercel a dus o ”politică contrară”, iar din această cauză a fost demis.
„Cercel rămâne directorul Institutului Matei Balş. Era la o comisie acolo care funcţionează temporar. Cercel a mai supărat şi altădată. Acum, în mod evident el fiind pe teoria că trebuiesc făcute testări mai multe, a intrat în coliziune cu cei care iau decizii. Că s-au implicat premierul şi preşedintele cu atacuri publice la un om de prestigiu cum este Cercel… Trebuia înlăturat pentru că el cerea o politică contrară celor care conduc ţara în momentul de faţă. Cu cât ştim de mai puţini bolnavi, că mor la casa lor, treaba lor ce fac, dar nu îi avem în evidenţă să ne strice bilanţul”, a mai spus Băsescu.
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, joi, că profesorul Adrian Streinu-Cercel a fost demis de la conducerea Comisiei speciale anti-Covid din Ministerul Sănătăţii şi nici nu mai este membru al acesteia. Locul său a fost luat de Adriana Pistol, de la Institutul Naţional de Sănătate Publică.
Autor: News.ro