Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

BANI LUNAR pentru ELEVI! Vestea care îi va bucura mult, se vor lua de la secretariatul școlii

in Educational de

Calitatea destul de scăzută a învățământului românesc din ultimii 26 de ani scurși de la Revoluți din le dă mari bătăi de cap aleșilor neamului, care vor să ridice cât de cât nivelul de pregătire a copiilor din România. Pentru a facilita accesul la educație dar și pentru a-i motiva pe cei mici să pună ”burta pe carte” parlamentarii gândesc o lege prin care să-i plătească pe micuți să facă școală.

Concret, aleșii lucrează la o lege potrivit căreia toți școlarii începând cu prima clasă să primească niște bani lunar, sub formă de vouchere, pentru a fi stimulați să învețe. Aceste vouchere vor putea fi folosite exclusiv în sistemul de educație, potrivitLibertatea.ro.

Școlile de stat cât și cele private vor putea încasa contravaloarea în lei odată ce elevul se înscrie și depune voucherul la școala respectivă. Valoarea unui voucher anual va fi calculată prin împarțirea bugetului Ministerului Educației, după scăderea cheltuielilor birocratice, la numărul total de copii eligibili pentru vouchere, relateaza informatiazilei.ro.

Aceste vouchere nu se vor acorda oricărui elev, ci doar celor care termină cu bine anul școlar. Aceștia, la finalul anului, vor putea să meargă la secretariatul școlii și să ia banii cash.

Cei care sunt chiulangii vor fi obligați să scoată bani din buzunar dacă vor să continue studiile.

”În acest fel vom motiva copiii să meargă la școală și să se pregătească serios pentru viitor. Cei care nu au chef de muncă, pot să stea acasă. Cine rămâne repetent, deci nu are poftă să învețe ,va trebui să vină cu bani de acasă, dacă vrea o diplomă de absolvent de 8, 10 clase sau Bacalaureat. Nu e nimeni obligat să aibă studii. Poți trăi dacă așa alegi, și fără să știi să scrii sau să citești”, ne-au spus aleșii care lucrează la actul normativ.

 

Ultimile din

Mergi la SUS