Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Bani de la Guvern pentru refacerea zonelor afectate de inundaţii

in Diverse/ExtraNews de

   În ședința de guvern de joi, Guvernul a hotărât alocarea de fonduri pentru refacerea infrastructurii din judeţele afectate de inundațiile din ultima vreme. Suma este de 11,583 milioane lei, proveniţi din Fondul de intervenție, şi este destinată suplimentării bugetelelor locale ale unor unități administrativ-teritoriale din județele Alba, Gorj, Iași, Maramureș şi Vaslui, informează un comunicat emis de Guvernul României.

   Banii din Fondul de Intervenţie sunt necesari pentru refacerea infrastructurii afectate de calamitățile naturale produse de inundațiile din ultima perioadă vor fi distribuiţi în judeţele Alba – 94.000 lei, Gorj – 9.000.000 lei, Iași – 441.000 lei, Maramureș – 1.347.000 lei şi județul Vaslui – 701.000 lei. Cantitățile foarte mari de precipitații căzute pe raza acestor județe, precum și topirea zăpezii au generat inundații și alunecări de teren ce au afectat infrastructura hidrotehnică, terasamentele și malurile de apărare, structura drumurilor județene, drumurilor comunale, podurilor, podețelor și digurilor. Pagubele au fost estimate în baza evaluărilor făcute de către autoritățile administrației publice locale, Inspectoratele pentru Situații de Urgență și de către Instituțiile Prefectului din județele afectate.

   Suma alocată pentru cele cinci județe va fi utilizată pentru refacerea de drumuri județene, comunale sau sătești, refacerea de străzi, poduri și podețe, acest lucru contribuind la desfășurarea transportului rutier în condiții de siguranță. (foto: pagina facebook IGSU)

Ultimile din

Mergi la SUS