Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Băiatul de nouă ani, trimis acasă de medicii de la Spitalul Municipal din Oradea, deşi se afla în comă, a ajuns la Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucureşti

in ExtraNews de

Copilul de nouă ani trimis acasă de medicii orădeni a fost adus în Bucureşti cu un elicopter SMURD şi a fost internat în cursul zilei de vineri la Spitalul Bagdasar-Arseni.

Medicii spun că baiatul este în stare vegetativă şi nu interacţionează cu mediul deloc. Copilul doar ţine ochii deschişi şi respiră singur, însa este slab alimentat întrucât nu înghite.

Părinţii băiatului i-au acuzat pe reprezentanţii Spitalului Municipal din Oradea deoarece la externare li s-ar fi cerut să plătească toate zilele de spitalizare, potrivit informaţiilor apărute în mass-media.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a explicat: „Părintelui nu i s-a prezentat factura, i s-a prezentat un decont de cheltuieli pe care orice spital este obligat să îl anexeze scrisorii medicale sau biletului de externare. A fost prezentat acest decont de cheltuiele pe perioada de spitalizare, din iunie până în septembrie 2017, 13.000 de lei. Eu declar clar că părinţii nu trebuie să plătească. Copilul trebuie îngrijit, este în stare vegetativă. În mod normal, statul trebuie să le asigure acestor pacienţi îngrijirea pe termen lung în instituţii specializate. Din păcate, astfel de instituţii sunt prea puţine, există tipul de îngrijiri paleative, se vor găsi soluţii”.

Referindu-se la discuţiile neprincipiale dintre medici si părinţii care s-au întors cu băiatul la spital pentru o evaluare, ministrul Pintea a mai adăugat: „Copilul a fost readus la spital pentru că avea nevoie de îngrijiri speciale, schimbarea sondei nazo-gastrice care se înfundase şi, în acel moment, se pare că au avut loc nişte discuţii neprincipiale între medici şi părinţii copilului. Punctul meu de vedere este că niciun părinte nu este pregătit să îngrijească un copil în acea stare. Cadrele medicale trebuie să manifeste empatie. Părintele nu trebuie certat când merge cu copilul la medic, trebuie îndrumat. A fost un incident, părintele s-a supărat, dar nu se pune problema plăţii”.

La întrebarea dacă va trimite corpul de control la Spitalul Municipal din Oradea, Pintea a spus: „Nu am niciun motiv, pentru că spitalul din punct de vedere legal, a acţionat legal.”

Vă reamintim că este vorba despre Alex, un baiat care a suferit un accident grav în data de 1 septembrie 2017, când a fost lovit de o maşină în timp ce încerca să traverseze în fugă o stradă din Oradea. Din octombrie, familia cu 10 copii se chinuie să-l îngrijească. Băiatul nu mai are o parte din craniu şi a intrat după operaţie în stare neuro-vegetativă.

 Loading...

Ultimile din

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS