Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Băiatul care şi-a salvat surioarele dintr-un incendiu – premiat de ministrul de Interne

in Diverse/Educational/ExtraNews de

Carmen Daniela Dan, ministrul afacerilor interne, l-a premiat pe copilul care la doar 6 ani şi-a salvat surorile mai mici dintr-un incendiu care le-a mistuit casa.

   Emanuel Andrei Bojan are 7 ani și este din judeţul Vaslui. A fost crescut de bunici, părinții fiind plecați la muncă în străinătate. S-a născut și trăiește în localitatea Vutcani. A fost crescut de bunici, părinții fiind plecați în afara țării pentru a lucra. Are două surori mai mici, Ioana și Amalia. El a mișcat însă o întreagă țară atunci când și-a salvat cele două surori, Ioana în vârstă de un an și trei luni și Amalia în vârstă de trei luni, dintr-un incendiu care le-a ars lcouinţa. Emanuel a luat în brațe una dintre fetițe iar pe cealaltă a ținut-o de mână până când au ieșit din casă. Emanuel și cele două surori ale sale au rămas fără casă în mijlocul iernii.

   Cu ajutorul unor voluntari și al unor organizații neguvernamentale, Emanuel, surorile sale și bunicii săi au primit o nouă locuință, în aceeași localitate. Însă cel mai frumos cadou primit de eroul nostru este întoarcerea părinților în țară.

   „Pentru că ne-a arătat că gesturile simple pot schimba lumea, pentru că a dovedit o stăpânire de sine pe care nu mulți adulți o au, pentru că a pus viața altora mai presus decât a sa, Emanuel merită recunoștința noastră deplină și merită să devină un model atât pentru copii cât și pentru adulți„, a spuns ministrul de interne. (foto: mai.gov.ro)

Ultimile din

Mergi la SUS